Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki terenzo...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. 
mam pliki terenzo i jak to w nich jest napisane, że czyta item_proto i mob_proto z pliku *.txt który jest w /usr/home/mt2/db
Niestety kiedy ustawię sobie właściwości w item_proto tym z sql i przekonwertuje do pliku.txt (toolUp by Terenzo) to nie zapisują mi się właściwościu np. itemu Sprawdzałem to na type/subtype a nawet na shop_buy_price...

i jedno pytanie.

Od czego jest item_proto_spec.txt

@edit:

addon_type np. się zapisał :O

2i6eukk.jpg

Opublikowano

W grze /reload proto robiłeś ?

A cliencie spakowałeś na nowo item_proto ?

spakowałem na nowo item_proto w cliencie i teraz mam

cały czas logowanie... i do wyboru postaci nie chce mnie wbić :D

sysser channela:

SYSERR: Apr 15 19:09:50 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

Co dziwne channel jest włączony:

0  I    0:13.72 ./ch11 (game)
 9976  0  I    0:09.07 ./ch12 (game)
 9978  0  I    0:07.09 ./ch99 (game)
 9980  0  I    0:00.89 ./auth (game)

2i6eukk.jpg

Opublikowano

@Papyros

Pobierz z tematu terenza paczkę ze starszych wersji (mysql.tar.gz).

SYSERR: Apr 15 19:09:50 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

Masz źle wgrane player z DB, pobierz tą paczkę co ci powiedziałem jest ona w plikach Terenz'a i wgraj ją do: /var/db/mysql

Nadaj ChMOD'y 777 oraz zrestartuj maszynę (tak dla pewności ;p).

PS. Lepiej edytować wartości w item_proto.txt niż bawić się w konwertowanie sql -> txt

aaa... item_proto/mob_proro.txt pakujesz plikiem "dump_proto.exe" (znajdziesz go na mpc)

Opublikowano

@Papyros

Masz źle wgrane player z DB, pobierz tą paczkę co ci powiedziałem jest ona w plikach Terenz'a i wgraj ją do: /var/db/mysql

PS. Lepiej edytować wartości w item_proto.txt niż bawić się w konwertowanie sql -> txt

aaa... item_proto/mob_proro.txt pakujesz plikiem "dump_proto.exe" (znajdziesz go na mpc)

Przecież przed edycja item_proto clientowego normalnie mogłem się zalogować :O

2i6eukk.jpg

Opublikowano

@Papyros

Daj syserr i syslog z auth i game 

@DiabloxDPL ten błąd nie wskazuje na brak tabelki player tylko na logi które są usuwane. Wszystkie pliki z rozszerzeniem string zawierają logi z wprowadzonych wpisów (Query).

Jeszcze jedno pytanie do autora tematu.

Wgrywałeś jakiegoś difa bądź edytowałeś drop z mobów?

Opublikowano

@Papyros

Daj syserr i syslog z auth i game 

@DiabloxDPL ten błąd nie wskazuje na brak tabelki player tylko na logi które są usuwane. Wszystkie pliki z rozszerzeniem string zawierają logi z wprowadzonych wpisów (Query).

Jeszcze jedno pytanie do autora tematu.

Wgrywałeś jakiegoś difa bądź edytowałeś drop z mobów?

Póki co nie bawie się z game bo chcę bazować na src.

dropu z mobów też nie edytowałem. Wgrywam od nowa pliki także można zamknąć, jeżeli ten błąd wystąpi na nowo to napiszę. 

Dzięki :)

2i6eukk.jpg

Opublikowano

@ref

Sytuacja wygląda teraz następująco.
Edytowałem item_proto.txt ( nie edytując item_names.txt)
I na początku działał serwer a teraz nie chce odpalić.
Najdziwniejsze jest to, że w procesach channele db i auth jest odpalone a gdy chce wejść na serwer stoi na 'Zostaniesz połączony z serwerem..."
syserr db :

SYSERR: Apr 16 21:45:29 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Apr 16 21:45:30 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: Apr 16 21:45:30 :: socket_bind: bind: Address already in use
SYSERR: Apr 16 21:45:30 :: pid_deinit: 
End of pid

2i6eukk.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...