Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić by gracz po wejściu był na spawnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam pytanie:
Jak mam zrobić, by gracz po wejsciu na serwer (załóżmy lobby) nie respił się tam gdzie ostatnio był, lecz na spawnie.
Nie mam pojęcia nawet jak wpisać to w google, wiec pytam sie tu.
Z góry dzięki :)

Opublikowano

Znalazlem gdzies na forum, zeby zmienic teleportUnAuthedToSpawn: false <- na true ale to przenosi na spawn tylko na czas logowania, po wpisaniu komendy /login <haslo> przenosi w miejsce, gdzie bylismy wczesniej.
Chce to zmienic, bo gdy wejde w portal zeby przejsc na inny serwer to moja postac tam zostaje i gdy wracam na lobby, loguje sie to jestem w tym portalu i znow przenosze sie na serwer.

Opublikowano

Znalazlem gdzies na forum, zeby zmienic teleportUnAuthedToSpawn: false <- na true ale to przenosi na spawn tylko na czas logowania, po wpisaniu komendy /login <haslo> przenosi w miejsce, gdzie bylismy wczesniej.

Chce to zmienic, bo gdy wejde w portal zeby przejsc na inny serwer to moja postac tam zostaje i gdy wracam na lobby, loguje sie to jestem w tym portalu i znow przenosze sie na serwer.

W configu bungeecorda powinno być force_default_server: false i "false" zamień na "true"

Opublikowano

Nieee ta linijka odpowiada za cos innego xD
Mi chodzi o to, by po /login <haslo> zostac w miejscu gdzie jest spawn, a nie w miejscu gdzie ostatni raz bylismy po opuszczeniu serwera :P

Opublikowano

Mi chodzi o to, by po /login <haslo> zostac w miejscu gdzie jest spawn, a nie w miejscu gdzie ostatni raz bylismy po opuszczeniu serwera :P

Czy na pewno? Przeczytałem na wielu forach i wynika z tego że po wyjściu z serwera teleportuje na główny serwer.

Opublikowano

Czy na pewno? Przeczytałem na wielu forach i wynika z tego że po wyjściu z serwera teleportuje na główny serwer.

na główny serwer tak, ale nie na miejsce spawnu na konkretny klocek na ktorym jest spawn a o to mi chodzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...