Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spalone zasilanie chłodzenia na karcie

fenixacp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kartę GTX 550 Ti z Gigabyte'a. Wczoraj grając w AC: Black Flag wyłączyło mi się chłodzenie, miałem już tak kiedyś więc schłodziłem kartę, przeczyściłem i podłączyłem ją na nowo, ale wiatrak dalej się nie kręcił. Założyłem więc w niej chłodzenie z Arctic'a z takim samym woltażem tylko około 0.12 ampera mniej. Włączając komputer przy zasilaniu chłodzenia z karty poszła iskra. Uszkodzenie wygląda tak jak na zdjęciu. Czy jest możliwość żeby karta dalej działała tylko z chłodzeniem podpiętym do płyty głównej czy raczej już jest spalona całkiem? Dodany obrazek

Sent from my P6-U06 using Tapatalk

Opublikowano

Chłodzenie nie ma raczej modułów zasilania, to jeden ze stabilizatorów, dobrze że się do końca nie zjarał. Skoro nie działa i nie potrafisz naprawić kup nową kartę.

Nie wiem po co kombinujesz, jak działa karta bez podpinania wentylatora to go nie podpinaj tylko podepnij do płyty czy zasilacza bezpośrednio 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...