Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LoL się nie włącza

Bla Bla.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od jakiegoś czasu mam problem, a mianowicie LoL co jakiś czas przestaje się włączać i muszę go przeinstalowywać, przyznam, że jest to strasznie uciążliwe - przynajmniej jak dla mnie. Grałem przez miesiąc, wszystko było OK. Teraz nie pogram nawet tydzień i muszę go odinstalować i instalować jeszcze raz bo nie odpala. Ktoś może wie co jest tego powodem?

Opublikowano

Cóż nie mam pojęcia, jeżeli masz Windows 10 to może być to przyczyna, tak samo jeżeli XP.

- Uruchom grę jako administrator.

- Sprawdź sterowniki sprzętu.

- Sprawdź aktualizacje Windows.

- Sprawdź czy masz zainstalowane Microsoft Dot NET Framework, jeśli tak spróbuj przeinstalować.

- Sprawdź czy zainstalowałeś  Microsoft C++ Redistributable x86.

- Zamiast odinstalowywać całą grę spróbuj usunąć C:\Riot Games\League of Legends\RADS\downloads oraz C:\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions.

- Wejdź w C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0. 0.###  i usuń ostatnią wersję

Chyba tyle, nie wiem co może być przyczyną jeżeli nic z powyższych ci nie działa.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

A próbowałeś może po prostu naprawić clienta zamiast go przeinstalowywać?

Grzebałeś coś przy kliencie, instalowałeś custom skiny? Zmieniałeś lektora? Interface?

giphy.gif

Opublikowano

A próbowałeś może po prostu naprawić clienta zamiast go przeinstalowywać?

Grzebałeś coś przy kliencie, instalowałeś custom skiny? Zmieniałeś lektora? Interface?

Hmm, oprócz wgrywania LoL Buildiera nie grzebałem nic nigdy przy kliencie, grałem na wersji angielskiej.

Cóż nie mam pojęcia, jeżeli masz Windows 10 to może być to przyczyna, tak samo jeżeli XP.

- Uruchom grę jako administrator.

- Sprawdź sterowniki sprzętu.

- Sprawdź aktualizacje Windows.

- Sprawdź czy masz zainstalowane Microsoft Dot NET Framework, jeśli tak spróbuj przeinstalować.

- Sprawdź czy zainstalowałeś  Microsoft C++ Redistributable x86.

- Zamiast odinstalowywać całą grę spróbuj usunąć C:\Riot Games\League of Legends\RADS\downloads oraz C:\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions.

- Wejdź w C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0. 0.###  i usuń ostatnią wersję

Chyba tyle, nie wiem co może być przyczyną jeżeli nic z powyższych ci nie działa.

Posiadam Win10, ale pewnie nie tylko ja :D Zaraz spróbuję z tym usunięciem bo wszystkiego innego już próbowałem.

@@Edit. Dalej nic, tak jak wcześniej na pulpicie mignie mi tylko 2 razy logo LoLa i nic się nie dzieje.

Próbowałem wyłączać Antywirusa itd. Dla pewności dalej to samo.

Chyba pożegnam się z tą grą bo nie widzę sensu w ciągłym jej instalowaniu.

Opublikowano

Zainstaluj raz po czym skopiuj sobie pliki na pendrive czy gdzieś i aktualizuj je co update, w razie gdy przestaje ci działać skopiuj z pendrive'a spowrotem na dysk. Mniej uciążliwe niż ciągłe ściąganie.

Hello there.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...