Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 1000zl

aroiks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To coś z allegro jest warte ~700zł

Za 1000zł z nowych coś w tym stylu, bez możliwości przyszłej rozbudowy, od tego co podałeś lepszy procesor, pewniejszy zasilacz, większa dysk i chyba lepsza obudowa.

Póżniej możesz dołożyć kolejne 4GB RAM ale ja i tak bym celował w coś używanego

http://www.morele.net/inventory/info/w7AdJb/

Lub z używek co sie oczywiście dużo bardziej opłaca przy tak niskim budżecie:

http://olx.pl/oferta/komputer-i5-3-3ghz-6gb-750gb-1gb-gtx560-CID99-IDeYLew.html#8fe3343dec
Opublikowano

Syf... karta graficzna o wydajności zintegrowanej w procesorze Intela.

W tej cenie sama skrzynka? Musiałbym pomyśleć, ale da radę.

Jeżeli dasz radę kupić obudowę jakąkolwiek za 10-20zł, to by było super, ale ok.

Jak ja to widzę:

-Obudowa jakaś-20zł

-Zasilacz Chieftec/Antec - 80-100zł(http://allegro.pl/zasilacz-500w-chieftec-a80-ctg-500-80p-jak-nowy-i6103137280.html)

-Płyta główna H61 - 150zł (http://allegro.pl/msi-h61m-e33-s1155-h61hdmi-dvi-ddr3-fv-sklep-i5808860460.html)

-Procesor: i3-2100 - 150zł (mogę ci sprzedać za tyle swojego. Na allegro 170-200zł. Ja zmieniam na i5-2500k niedługo).

-Ram: 8GB - 140zł (jakieś z allegro 1600MHz CL9 w jednej kości)

-Grafika: Radeon HD7850 2GB - 400zł ( http://allegro.pl/gigabyte-hd7850-2gb-gwarancja-i6115344533.html)

I masz komputer.

Ten kolegi wyżej też jest spoko, ale grafika będzie ssać. Ja na tej i3 niepozornej odpalam GTA V na najwyższych i procesor daje radę. W grach nawet ta i3 daje radę, a z czasem wymienić na taką i5-2400/2500. Grafika u mnie jest lepsza i spokojnie też pociągnie najnowsze gry ;)

Ogólnie budżet gdyby był jakieś 150-200zł wyższy, to można by myśleć nad grafiką R9 270 i obudową normalną.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

No ale ja nie chce składać, chce od razu kupić gotowca. Możecie znaleźć jakiegoś do 1000zł? Będe bardzo wdzięczny. Najlepiej nówka. :P

Opublikowano

Za 1000zł nie dostaniesz "nowego" gotowca.

Na allegro dymają ludzi równo co właśnie chcą kupić gotowca "do gier"

Poza tym z morele jak zamawiasz jest usługa montażu więc PC przyjdzie złożony, a systemu i tak nie dostaniesz.

Jak widzisz w twoim gotowcu koleś instaluje pirata, którego po 30 dniach musiał byś aktywować oryginalnym kluczem. // Albo użyć aktywatora :P

Podałem wyżej link do dobrego używanego PC. Jeżeli da Ci na niego tydzień gwarancji rozruchowej(powinien) i nic się z nim nie będzie działo możesz brać.

Wypełnij dokładnie wzór nie szukaj szajsu na allegro

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1200-1300 zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) za 2 tygodnie.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie mam monitora.
Do czego ma służyć komputer? Do gier typu Fifa, CS, GTA V.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor jakiś dosyć tani.
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Windows 7 najlepiej.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie.
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Tylko aby płynnie chodziły gierki wyżej wymienione.

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1200-1300 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) za 2 tygodnie.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie mam monitora.

Do czego ma służyć komputer? Do gier typu Fifa, CS, GTA V.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor jakiś dosyć tani.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Windows 7 najlepiej.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Tylko aby płynnie chodziły gierki wyżej wymienione.

Chcesz do tego jeszcze system i monitor? Nie ma szans na na złożenie czegokolwiek pod jakiekolwiek gry...

PS: I Usługa montażu dodatkowe 80zł...

Opublikowano
Opublikowano

ten z gtx 470 jest fajny, drugi troszke za drogi jak na takie podzespoly (jest slabszy od tego z i3 w sumie i mniej sie oplaca, bo nie rozbudujesz)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

ten z gtx 470 jest fajny, drugi troszke za drogi jak na takie podzespoly (jest slabszy od tego z i3 w sumie i mniej sie oplaca, bo nie rozbudujesz)

No ale ten drugi do negocjacji. Może uda się wynegocjować niższą cene. :D

Opublikowano

Nie sądzę aby poniżej 900zł chciał sprzedać. Chyba, że masz dar negocjacji. 

Z tym bezproblemowym GTA V na lepszych detalach to przesadził.

Na niskich z tym prockiem nie powinno być więcej jak ~40-50FPS

Opublikowano

No ale ten drugi do negocjacji. Może uda się wynegocjować niższą cene. :D

No i co z tego, ze negocacja, jak sie bardziej i to o duzo kala pierwszy zestaw wziac? 

steam: /awesomeplayer1337

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...