Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steel Series Siberia V2 Frost Blue a telefon

myha3622

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję zakup tych słuchawek. Posiadają one własną kartę dźwiękową i są podłączane pod usb, dlatego mam kilka pytań co do podłączania ich pod telefon.

Przejście usb-jack będzie działało ? czy lepiej usb-mikro usb?

Jak podłączę je pod telefon to będzie działał też mikrofon czy tylko słuchawki ?

Na komputerze można regulować parametry dźwięku oraz światła na obudowie słuchawek, na telefonie będzie to też możliwe? Da się wyłączyć te światła całkowicie ?

Pytam bo akurat w temacie słuchawek nie znam się za bardzo :)

Opublikowano

Słuchawek nie podłączysz pod telefon, jak byś nie próbować.

Do zarządzania parametrami i oświetleniem jest program SteelSeries Engine.

Ogólnie słuchawki słabe, każda wersja (miałem V2, miałem Elite).

Nie bierz słuchawek na USB, bo mają one słabą kartę dźwiękową.

A co do Siberii to lepsze pod względem jakości dźwięku są już SuperLuxy HD681 kosztujące ~100zł.

Podaj budżet, do czego mają służyć itp. W dziale audio jest temat, gdzie jest dokładnie opisane jak dzieli się słuchawki i dźwięk.

UPRZEDZAM! Nie ma czegoś takiego jak słuchawki dla graczy, czy gamingowe. Są słuchawki z mikrofonem i bez jak już. A same słuchawki dzielą się na wiele innych kategorii.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że ja nie szukam słuchawek dla graczy, rzadko w coś gram ale poszukuję słuchawek z mikrofonem bo czasem się rozmawia na skype, albo gra z kimś multi i po prostu wygodniej bo mogę w każdej pozie rozmawiać.

Na słuchawki mogę wydać około 200 zł, tak wiem, naczytałem się opinii audiofilii, że za tą cenę to ja sobie mogę. Lecz słuchawki nie są moim priorytetem, nie używam zbyt często ale chciał bym czasem właśnie pogadać lub posłuchać muzyki. Tak samo chciał bym, je użyć do telefonu w celu posłuchania muzyki.

Opublikowano

@TrueFaith polecisz coś koledze?

Jeżeli chcesz używać słuchawek pod telefonem, to muszą być one podłączane przez mini-jacka. Natomiast jeżeli chcesz używać jeszcze mikrofonu, to musisz mieć wbudowane gniazdo mini-jack 4-pinowe, które obsłuży i słuchawki i mikrofon.

Jeżeli mogą być słuchawki bez mikrofonu, a mikrofon oddzielnie, to mogę ci polecić np. SuperLux HD681 Evo MK2. Tanie i dobre słuchawki.

Opisz jeszcze jaki dźwięk chcesz uzyskać, tutaj masz temat o tym: http://www.mpcforum.pl/topic/1363218-podstawowe-poj%C4%99cia-audio/#entry11587713

Określ, co chcesz. Ja np. lubię ciepłe brzmienie, z dobrym dołem i z lekką V-ką. Prościej mówiąc preferuje słuchawki z głębokim basem ze słabszym środkiem i mocną górą. 

Możesz mówić co chcesz, ale jeżeli kupujesz słuchawki, to warto żebyś miał to czego oczekujesz ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Też wydaje mi się, że preferował bym ciepłe a i czasem ciemne brzmienie :)

Mikrofon przy słuchawkach bardzo by mi się przydał. Posiadam mikrofon osobno, nagrywa dobrze i czysto, ale łapie głównie dźwięki z bliska, typowo do jakiś nagrań go kupiłem więc za bardzo nie nadaje się, kiedy się walnę na fotelu, a nie wygodnie jest być ciągle skulonym przed biurkiem.

Opublikowano

Jak mają być z mikro to mały wybór, weź HyperX Cloud i będziesz zadowolony. Ale ze zintegrowanej karty dźwiękowej mogą być nieco ostre. Równiejsze brzmienie mają Superlux HMC631 które są natomiast nieco mniej wygodne. Żeby brzmienie poprawić lub zmienić zawsze można zrobić jakieś mody więc z tym nie ma problemu o ile chcesz się pobawić. Jak mogą być bez mikro to będzie już spory wybór

Opublikowano

Hmm, a jakieś z doczepianym mikrofonem? Lub jakiś tani mikrofon, najlepiej bezprzewodowy, który można przymocować do słuchawek? Po prostu zależy mi na tym abym mógł czasem pogadać w dowolnej pozie, a na dłuższą metę mikrofon na stałe by mi wadził, dlatego znalazłem te z wysuwanym. 

Opublikowano

HyperX Cloud mają odczepiane mikro

Zalman ZM-Mic1, możesz sobie go doczepić na kabel od słuchawek.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...