Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw będzie funkcjonował?

komu115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od razu informuję, że nie wiedziałem gdzie napisać ten wątek. Ale o co chodzi. Złożyłem z podzespołów znalezionych na morele.net lub Komputronik.pl. Moje pytanie brzmi, czy ten zestaw będzie funkcjonował i czy będzie się go dało podłączyć.

Podzespoły:

-Procesor: Intel Core i3 4170

-Płyta główna: Msi B-85-G43 SC LGA 1550 INTEL B85

-Karta graficzna: Msi GeForce gt730 v2

-RAM: HyperX savage 1866MHz DDR 3

-Dysk: Segate 1TB SATA III 7200 RPM

-Zasilacz: IN-WIN IPS350BQ3-3

-Obudowa: Zalman T3

- Chłodzenie CPU: SilentumPC FERA3

I tyle ;)

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Pozdrawiam, Maciej Kot

Moje posty i wątki są moją opinią, która w każdej chwili może ulec zmianie.

Nie pisz "Google nie boli", bo jak ktoś się Ciebie pyta to znaczy, że nie mógł znaleźć odpowiedzi. I później na serwerach googli, jak ktos szuka to wchodzi na ten wątek i tam "Google nie boli",

lub nie używa googli xD

Suchary :)

Na czym spi informatyk? na Javie xD

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Karta graficzna zupelnie innej klasy niz procesor i raczej nie oplacalne jest wkladanie smieciowej karty do dobrego procka ;)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Nie pakuj się w i3 jak zamierzasz grać w nowsze gry, one raczej już 4 rdzeni wymagają.   Trochę źle dobrana grafika do procka. 

Napisz normalny post jak wszyscy szukający zestawu. jakie masz wymagania i jaką dysponujesz gotówką to dopasują konfigurację na forum 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie będę grał w najnowszej gry i podaj alternatywę karty graficznej 2gb za około 240 zl.

Nie pisz "Google nie boli", bo jak ktoś się Ciebie pyta to znaczy, że nie mógł znaleźć odpowiedzi. I później na serwerach googli, jak ktos szuka to wchodzi na ten wątek i tam "Google nie boli",

lub nie używa googli xD

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Nie będę grał w najnowszej gry i podaj alternatywę karty graficznej 2gb za około 240 zl.

lub nie używa googli xD

Nie oplaca się kupywać do kwoty 240zł karty 2gb, w dodatku lepiej kupić coś uzywanego bo karta za te pieniadze jest lekko smieciowa.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

A za 300 zl? Używek nie akceptuje

lub nie używa googli xD

JAK wyłączyć tą sygnature bo się cały czas włącza

Opublikowano

Dobrej karty do tej kwoty nie dobierzesz ew. jeśli dorzucisz 2 stówki to może się jeszcze coś wybierze.

Ogólnie to nie podoba mi się zasilacz.

Powiedz mi czy jest to zestaw z jakiejś "sieciówki" typu media markt/expert itd.? Jeżeli tak to polecałbym złożenie zestawu na własną rękę.

Opublikowano

Nie, to jest zestaw zrobiony od zera przeze mnie

Opublikowano

Wpisz w wzór odpowiedzi, bo ten zestaw to katastrofa. Dobrałeś tak podzespoły, że nawet w CSGO płynnie nie pograsz.

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nic nie dorzucę. Nie jestem w stanie

W Nowym wątku?

Nie, to jest do zamknięcia albo usuniecia ja napiszę na nowo

Wysztko mi się tu zbugowalo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...