Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra klikaj zarabiaj.

DBIL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy wykonalne jest stworzenie gry klikaj zarabiaj w c++, myślę, że tak ale co byłoby mi potrzebne do tego? SFML czy Allegro na zdrowy rozsądek odpada. C++ znam w stopniu podstawowym.

Lubię pomagać :)

Opublikowano

@up

Ma na myśli clicker. Klikasz w ekran i daje Ci to tam jakieś punkty, za które możesz kupić dodatki, np. autoklikanie co 10 sek.

jw19e8.png

Opublikowano

Można napisać bez problemu, ale do takich gier to lepiej pisać je w HTML + CSS + Javascript. Przynajmniej potem można to wrzucić na jakąś stronę i zarabiać grosze z reklam :P

Opublikowano

Oczywiście, że się da. Zależy też od Twoich wymagań, ale żeby zdobyć kogokolwiek kto w to zagra lepiej zrobić to na bibliotece graficznej typu Allegro jest lepszym pomysłem od okienkowej aplikacji, czy (nie daj Boże) konsolowej. Ale to tylko moje zdanie. Oczywiście możesz pójść krok dalej i wykorzystać Unity. Trochę to trudniejsze dla początkującego, ale potem łatwiej z eksportem na inne platformy, dodaniem elementów 3D itd.

Opublikowano

SFML czy Allegro na zdrowy rozsądek odpada.

A co jest złego w SFML?

Jednym ze sposobów mogłoby być użycie formatki i zaprogramowanie guzików.

Innym to nawet użycie gdi+ czy OpenGL albo D3D (bo kto zabroni).

Mechanika to raczej obsługa myszki i pętla obliczająca zarobki, proste jak konstrukcja zderzacza hadronów.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

SFML czy Allegro na zdrowy rozsądek odpada.

A co jest złego w SFML?

Jednym ze sposobów mogłoby być użycie formatki i zaprogramowanie guzików.

Innym to nawet użycie gdi+ czy OpenGL albo D3D (bo kto zabroni).

Mechanika to raczej obsługa myszki i pętla obliczająca zarobki, proste jak konstrukcja zderzacza hadronów.

Bo wiesz kumplu, dopiero wkraczam w ten świat programistów, małymi kroczkami i to są biblioteki graficzne i myślałem, że to wiesz, zresztą... pewnie sam zaczynałeś kiedyś i myślenie nowicujsza takie jest ;) 

Lubię pomagać :)

Opublikowano

Właściwie, to jako nowicjusz mógłbyś po prostu poszperać w msdn od micro$oft'u, i zrobić tę apkę w konsoli, a później, po ogarnięciu bibliotek graficznych, przepisać na graficzną.

jw19e8.png

Opublikowano

Da się to zrobić, zarówno w konsoli jak i w wersji okienkowej. Korzystając z biblioteki okienkowej np FLTK albo graficznej SFML. Jest dużo sposobów jak to zrobić, jeżeli jesteś początkującym to najłatwiej byłoby w konsoli. 

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...