Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie blue yeti

HexiPlayGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę 2raz temat, ponieważ w dziale z audio od kilku dni nikt nie odpisuje.

Wiecie może, do czego służy ten pattern na mikrofonie blue yeti?

Z tego co zauważyłem to robi, że ciszej mówię, ogółem to chciałbym wiedzieć, co zrobić żeby nie było słychać jak klikam w klawiaturę mechaniczną bo to troche przeszkadza mi na nagraniu itp.

Pozdrawiam.

Opublikowano

E o czym mowisz? Ale wydaje mi sie, ze masz na mikrofonie taki tryb, pewnie odejmuje z 10 decybeli, jak chcesz zeby nie bylo tak slychac klawiatury (to ja wymien! :D) to zmniejsz czulosc mikrofonu w windowsie, chyba ze mozesz to zrobic w sterownikach mikrofonu, nie wiem jak to wyglada z softwarem blue yeti, ale w windowsie mozesz to po prostu zrobic, wtedy bedzie tez Ciebie slychac ciszej, wiec nie szeptaj do mikrofonu.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202 nie chcę, wydałem na klawiaturę mechaniczną 400zł, a z tego co wiem to każda mechaniczna jest głośna :(

@Edit rock mówił o jakimś wysięgniku, i to niby robi, że nie będzie słyszeć klawiatury

Po prostu statyw, a wlasciwie to sam koszyk styknie, ale to tlumi stuki takie o biurko bardziej przez klawiature, a nie dzwiek samych klawiszy (mechaniki ciche nie sa). Zle to rozumiales, napisalem Ci co trzeba zrobic.

Opublikowano

@Oski0202 nie chcę, wydałem na klawiaturę mechaniczną 400zł, a z tego co wiem to każda mechaniczna jest głośna :(

@Edit rock mówił o jakimś wysięgniku, i to niby robi, że nie będzie słyszeć klawiatury

Po prostu statyw, a wlasciwie to sam koszyk styknie, ale to tlumi stuki takie o biurko bardziej przez klawiature, a nie dzwiek samych klawiszy (mechaniki ciche nie sa). Zle to rozumiales, napisalem Ci co trzeba zrobic.

@Oski0202 nie muszę statywu kupować? Moja klawiatura jest mechaniczna i mam taką samą co taki jeden youtuber co się nazywa Vertez, tylko trochę tańsza bo jego się podświetla, a ma taki sam blue yeti tylko pro... więc nie wiem naprawdę o co chodzi :(

@Edit czy jak to kupię: http://allegro.pl/mini-stojak-statyw-biurkowy-uchwyt-do-mikrofonu-i5424088061.html i położe na niego mikrofon to problem zniknie i nie będzie słychać jak klikam w klawiaturę?

Opublikowano

Jezu nie, nie obchodzi mnie tez jaka masz klawiature tylko inna od verteza, po prostu masz kupic KOSZYK, potem najwyzej statwy, a ten z Twojego linku to blue yeti nie utrzyma, nie wiem w ogole co sobie myslales go tu podyslajac xD

Opublikowano

Jezu nie, nie obchodzi mnie tez jaka masz klawiature tylko inna od verteza, po prostu masz kupic KOSZYK, potem najwyzej statwy, a ten z Twojego linku to blue yeti nie utrzyma, nie wiem w ogole co sobie myslales go tu podyslajac xD

jaki koszyk? sa rozne koszyki... @Oski0202

@Edit wytłumacz mi, podając link do zakupu tego co tam pisałeś, bo nie jestem z tego co widzę obeznany dokładnie

Opublikowano

Np koszyk mikrofonowy, powinno wyskoczyc, ale czemu ma nie slychac nic za Toba? Nie wiem co Ty myslisz, ale jest smiesznie xD

bo nie chcę słyszeć dźwięków z klawiatury? @Oski0202

@Edit chodziło mi z przodu xD

http://allegro.pl/koszyk-uchwyt-rode-psm1-i6121035219.html o takie coś chodzi? Nie będzie słychać przynajmniej aż tak mocno tego klikania w klawiaturę? ;v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...