Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągłe rozłączanie z serwerów

Kosiuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z teamspeakiem od dzisiaj kiedy wchodze na serwer wszystko okej tylko mniejwiecej po 15-20 sekundach wywala mnie mowiac connection lost po 15 sekundach wracam na serwer na jakies 2-3 sekundy rozlacza i po chwili znow connection lost i tak w kolko podczas rozlaczenia teamspeak nie reaguje na moje polecenia nie moge zmienic kanalu ani zamknac go muusze poczekac az polacze sie ponownie. Probowalem reinstalla wylaczalem zapore oraz antywirusa i nic nie pomoglo. Prosze o pomoc pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam mam pewien problem z teamspeakiem od dzisiaj kiedy wchodze na serwer wszystko okej tylko mniejwiecej po 15-20 sekundach wywala mnie mowiac connection lost po 15 sekundach wracam na serwer na jakies 2-3 sekundy rozlacza i po chwili znow connection lost i tak w kolko podczas rozlaczenia teamspeak nie reaguje na moje polecenia nie moge zmienic kanalu ani zamknac go muusze poczekac az polacze sie ponownie. Probowalem reinstalla wylaczalem zapore oraz antywirusa i nic nie pomoglo. Prosze o pomoc pozdrawiam :)

1.

Sprawdź na speedtest.pl szybkość twojego łączą.

2.

Serwer może otrzymywać ataki i z tego powodu jest connection lost.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

1.

2.

Lacze nie ma zadnych problemow moi znajomi siedza na tsie i nic im sie nie dzieje tylko mnie wywala atakow na serwer tez nie ma

Opublikowano

1.

2.

Lacze nie ma zadnych problemow moi znajomi siedza na tsie i nic im sie nie dzieje tylko mnie wywala atakow na serwer tez nie ma

To drogi użytkowniku może ty dostajesz ataki na swój internet spróbuj zmienić se adres ip i wejsc i zobacz czy dalej będziesz miał tak samo..

AOWD3IA.png

Opublikowano

1.

2.

To drogi użytkowniku może ty dostajesz ataki na swój internet spróbuj zmienić se adres ip i wejsc i zobacz czy dalej będziesz miał tak samo..

zmienilem ip i nadal to samo z wszystkim innym nie mam problemow tylko z teamspeakiem

Opublikowano

Posiadasz router?

Może masz ustawiony tzw. filtring port, który został skonfigurowany przy próbie odblokowania portu teamspeak?

Opublikowano

Posiadasz router?

Może masz ustawiony tzw. filtring port, który został skonfigurowany przy próbie odblokowania portu teamspeak?

tak mam router jak wylaczyc ten port ?

Opublikowano

Nie wszystko jest związane od razu z blokadą... :v Pewnie jakiś s**t zainstalował Ci się sam.

Jak Cie ponownie wyrzuci to podaj logi.

ctrl + L 

albo tak jak VMWare napisał -> poradnik odblokowania portów

Opublikowano

Posiadasz router?

wpisz w cmd "ipconfig" i szukaj default gateway.

powinieneś mieć podobne IP np. do tego 192.168.1.1 / 192.168.0.1

wejdź na podany adres i poszukać port filtering i sprawdź czy jest tam dodany port 9987.

Możliwe, że ustawienie routera pod kątem firewalla mogą blokować więc radzę wyłączyć filtrację.

Następny krok to wpisz w cmd "tracert IP" i wklej zawartość w "code".

Jeżeli nie wiesz to polecimy po najniższej lini oporu i odinstaluj program teamspeak3.

Wejdź w start > uruchom > %appdata% i usuń folder związany z teamspeakiem.( nie podam nazwy bo only telefon / only wyjazd)

P.S Edit

Wyłącznie firewalla oraz zaporę systemową przed usuni3ciem ts3 i sprawdzone czy dziaja wam serwery ts3

Opublikowano

Posiadasz router?

wpisz w cmd "ipconfig" i szukaj default gateway.

powinieneś mieć podobne IP np. do tego 192.168.1.1 / 192.168.0.1

wejdź na podany adres i poszukać port filtering i sprawdź czy jest tam dodany port 9987.

Możliwe, że ustawienie routera pod kątem firewalla mogą blokować więc radzę wyłączyć filtrację.

Następny krok to wpisz w cmd "tracert IP" i wklej zawartość w "code".

Jeżeli nie wiesz to polecimy po najniższej lini oporu i odinstaluj program teamspeak3.

Wejdź w start > uruchom > %appdata% i usuń folder związany z teamspeakiem.( nie podam nazwy bo only telefon / only wyjazd)

P.S Edit

Wyłącznie firewalla oraz zaporę systemową przed usuni3ciem ts3 i sprawdzone czy dziaja wam serwery ts3

Panie rourter nie jest tu winien bo ja odlaczalem router bezposrednio wlaczalem modem do kompa i dalej ten sam problem byl wiec winowajca nie jest rourter wlasnie zmienilem rowniez avasta na bitdefendera,antywirus tez nie jest problemem

Opublikowano

Pisze ponownie 

Witam Serdecznie.

Od 2 dni mam ten sam, problem z TeamSpeak3 co ty. Przez ostatnie dwa dni zaangażowałem paru doświadczonych kolegów. Przejrzałem parędziesiąt tematów na forum. Krok po kroku odhaczaliśmy i sprawdzaliśmy co gdzie mogło zawieść i wniosek jest jeden i ty i ja i jeszcze jeden chłopak z innego forum mamy ten sam problem który wystąpił w ostatnich 2 dniach. A łączy naszą trójkę usługodawca Multimedia S.A prócz tego Ciebie i kolegę z innego forum łączy jeszcze ten sam model modemu Cisco EPC3008 ja osobiście mam Arris CM820. Podejrzewaliśmy z moim kolegą że być może to ostatni update TeamSpeaka spowodował problemy u nas jednak zainstalowaliśmy z nim na moim komputerze wersje 3.0.18.2 i problem dalej występował. Według mnie cała wina leży po stronie usługodawcy. Bo sprawdzaliśmy wszystkie możliwości od wirusów po nie sprawną kartę sieciowa po wadliwy update do TeamSpeka aż po ataki DDOS na TeamSpeka czy mój komputer.

Link do mojego tematu: http://forum.pclab.pl/topic/1112249-Problem-z-TeamSpeakiem/

Link do tematu tej trzeciej osoby: https://forum.dobreprogramy.pl/rozlaczanie-internetu-527785t.html

Ps.polecam zadzwonic do multimedi i powiedziec o tym problemie moze jak dostana od 3 osob telefon wkoncu zobacza ze cos jest nie tak ja juz dzwonilem dzisiaj 

Opublikowano

Dzwoniłem do Multimedi z 10 minut temu jeszcze raz. I znowu opisałem swój problem tym razem argumentując tym że znalazłem na forach jeszcze 2 osoby z tym samym problemem i że naszą trójkę łączy ten sam problem i jeden i ten sam usługodawca jakim jest Multimedia. Wykluczając do tej pory wszystkie już inne możliwości awarii. Pan z obsługi Multimedi powiedział że dostał już parę takich telefonów i że stwierdzili u siebie awarie która każdy indywidualnie musi zgłosić w serwisie. Chodzi coś o błędny IP NAT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...