Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot prowizji Allegro

ButlaTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem telefon na i umówiłem ze ze sprzedającym ze wyśle mi go za pobraniem. Na drugi dzień dostałem sms ze nie wysle za pobraniem tylko prosi o przelew ( kombinował coś z bankiem bo nie chciał przelewu na payu tylko jakiś bank chciał podac sms) Więc stwierdziłem ze sie rozmyślił czy coś bo nie było żadnego kontaktu. Dzisiaj dostałem wiadomość z allegro ze ubiega sie o zwrot prowizji i miałem tam do wyboru czy zakonczylismy tranzakcje Tak lub Nie. I moje pytanie jest następujące o co z tym chodzi będę musiał coś zapłacić ? 

Gdyby nie kombinował z tym bankiem przelał bym mu kase normalnie

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem telefon na i umówiłem ze ze sprzedającym ze wyśle mi go za pobraniem. Na drugi dzień dostałem sms ze nie wysle za pobraniem tylko prosi o przelew ( kombinował coś z bankiem bo nie chciał przelewu na payu tylko jakiś bank chciał podac sms) Więc stwierdziłem ze sie rozmyślił czy coś bo nie było żadnego kontaktu. Dzisiaj dostałem wiadomość z allegro ze ubiega sie o zwrot prowizji i miałem tam do wyboru czy zakonczylismy tranzakcje Tak lub Nie. I moje pytanie jest następujące o co z tym chodzi będę musiał coś zapłacić ? 

Napisz, że nie zakończyliście. Chyba może się domagać, ale wtedy wyślij jakieś zdjęcia, że sprzedający zmienił warunki transakcji.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Zgłosił że nie chcesz płacić za zakupiony przedmiot albo że zrezygnowałeś z zakupu , sam sobie pisz do allegro i wyjaśniaj problem. Jak chcesz dostać przesyłkę zapłać tylko i wyłącznie przez PayU

Przy okazji nauka czytania ze zrozumieniem się kłania, zwrot prowizji dostaje sprzedający, jemu pobrano za zakup. Notka pewnie była potwierdzeniem  zwrotu że nie zapłaciłeś albo zrezygnowałeś z zakupu. 

Było zakończyć transakcje.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...