Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranga budowniczy - jak wybrnąć ?

Xasara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam do was pytanie i mam nadzieję, że mi ktoś z was pomoże. Chcę rozbudować serwer i znalazłam nawet osoby, które skłonne są pomóc. Nauczona jednak doświadczeniem życiowym nie ufam nikomu kogo nie znam osobiście na tyle żeby dawać ludziom gm1 czy op'a ;)

Jak więc wybrnąć z sytuacji i dać ludziom uprawnienia takie, aby mogli spokojnie budować nowe światy, spawn itp. i przy okazji nie dawać uprawnień do rzeczy, którymi mogą łobuzy coś popsuć, albo zostawić sobie jakąś furteczkę na później ?

Ogólnie oczywiście zdaję sobie sprawę że fly, podstawowe komendy we itd. tak żeby budowa szła łatwo i gładko, ale np. jak dam im komendę /give aby mogli sobie poboierać materiały do budowy, to oczyma wyobraźni już widzę na mapie pochowane skrzynie pełne diaxów :-P

Pomóżcie proszę jak zrobić by "wilk był syty i owca cała" ?

Opublikowano

Osobna mapa na którą po przeniesieniu kasuje się EQ. Do tego poustawiać permisje z czym jest trochę zabawy żeby było optymalnie ale potem efekt jest zadowalający.

Opublikowano

Prosty zakaz korzystania z skrzynek i wyrzucania EQ w trybie Creative, oraz usuwanie itemów wchodząc z Crv na SV

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

Mam prostsze rozwiązanie i liczę na naj.

1.Instalujesz PermissionseEX

2.Dodajesz grupę(rangę) budowniczy.

3.Blokujesz permisje do otwierania skrzynek i wyrzucania itemów :)

Opublikowano

Najprostsze rozwiązanie - stawiasz osobny serwer dla budowniczych, oni budują na pełnych uprawnieniach, a potem latasz po mapce z Chest ESP/x-Ray i szukasz skrzynek.

Opublikowano

Jeśli budowniczy ma budować na mapce bez graczy to możesz zrobić border na ten obszar by budowniczy nie mógł wychodzić, wtedy też łatwo na mniejszym terenie odnajdziesz ewentualne skrzynki. A jeśli boisz się dać op to tak jak wyżej osoby mówiły, zrób grupę budowniczy i daj tylko najpotrzebniejsze uprawnienia.

sygn.png

Opublikowano

To znaczy ze skrzynkami akurat to taki przykład był.

Niestety ludzie są nieprzewidywalni i nie wiadomo co wymyślą. Znajomy dał na chwilę jakieś uprawnienia przez pomyłkę na serwerze, to w sekunde miał tabliczki-sklepy po $1 poukrywane :P Jeżeli ktoś "ogrania" pluginy, które są na serwerze to będzie kombinował do czego człek mu niechcąco dał uprawnienia ;)

Myślałam już nad skryptem online, który przez rcon daje im z poziomu np. www materiały z dozwolonej listy, do tego fly zeby łatwiej sie poruszali i styka. 

Opublikowano

Zrób osobny serwer z np 5 slotami i daj tam tylko plugin we i jakiś do blokady bloków i zablokuj na nim takie rzeczy jak skrzynki dispensery tabliczki itp. 

O

/V\

/''\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...