Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie rzucanie skilli czy normalne

mocnny123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na jakich ustawieniach grać bo kolega mówi mi że graj na szybki ale za to ja np nie potrafię jestem przyzwyczajony na normalne rzucanie skilli a wy jakie używacie ?

Opublikowano

no ta tylko że ja mam myszkę z biedry i czasem odbija mi w bok a po drugie jestem dosyć mocno przyzwyczajony na normalne rzucanie 

Opublikowano

To polecam kupić troszkę lepszą myszkę i na prawdę się odzwyczaić od normalnego rzucania i przejść na szybkie, ponieważ ułatwi Ci to bardzo grę :) 

Opublikowano

ja gram od początku gry na smartcastach o wiele łatwiej robić combo oraz czas reakcji jest szybszy bo od razu leci skill.Jedynie trzeba znać range rzucanych skilli.

Opublikowano

Szybkie rzucanie sprawdza się lepiej, uwierz mi. Kiedyś jak zaczynałem grę to długo grałem bez tego, dopiero później odkryłem ten magiczny trik :lenny: i od razu polepszyła się moja gra. Co do myszki, to kup nową i nie narzekaj.

Opublikowano

Zdecydowanie smartcasty. Znacznie zmniejsza to czas reakcji.
Możesz również wcisnąć myszką w skilla i wtedy będziesz mógł użyć go "normalnie" bez szybkiego rzucania. Przydaje sie np. w takich sytuacjach jak stoisz Blitzcrankiem w krzakach i chcesz się upewnić czy nie złapiesz minionka.

Opublikowano

Szybkie lepsze, w lolu przeważają ułamki sekund, więc szybciej robisz combo itp.

Opublikowano

Szybkie rzucanie jest lepsze, jeżeli tylko zapamiętasz zasięgi swoich umiejętności. Jesteś dzięki temu w stanie dużo szybciej wyprowadzać comba i ogólnie reagować.

giphy.gif

Opublikowano

Smartcasty są świetną opcją. Gra z nimi jest o wiele przyjemniejsza i prostsza. Zakup lepszą myszkę, bo naprawdę warto używać sc.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ustaw sobie smartcasty na Q/W/E/R a bez smartcastów na Z/X/C/V ja tak mam, wygodne przyjemne fajnie sie gra jak trzeba rzucić jakiegoś hooka blitzem i trzeba wycelować klikam Z, celuję i traf.Jak trzeba szybko użyć i jestem pewny, że trafię klikam Q i traf xD

Opublikowano

Wiem co czujesz. Do dziś w pełni się nie rozstałem z tymi, em, nie-smarthcastami. :v

Mimo wszystko, na championy typu E Vayne, Q W E Eza, Vel'Koz Q - warto mieć to. Szybciej reagujesz itd., ale jak trzeba przycelować - ulty typu Jinx R, Draven R, Gangplank R - polecam grać bez.

Opublikowano

Ja tam gram normalnie.

Może i szybsza reakcja jest, ale zmieniając teraz wszystko, gra byłaby jak dla mnie strasznie męcząca a tu chodzi o czerpanie przyjemności :P

Jakbym zaczynała dopiero grać w lola, to bym na pewno to zmieniła ale już za późno.

Opublikowano

Szybkie rzucanie jest lepsze, spelle szybciej nakurwiasz etc, wyobraź sobie katarine grającą bez tego :p

Jedyną wadą jest to że trzeba ogarnąć zasięgi spelli ale to trudne nie jest, zawsze możesz zacząć naukę gry na smart castach od rzucania spella z shiftem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...