Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adc

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Obecnie mainuje yi, prawie sam nim wygrywam gry lecz jest wlasnie jeden problem ADC ktore nawet jak dostanie ode mnie baby sita i tak lami.

Moje pytanie jest takie czy oplaca sie zaczac mainowac adc zamiast jungli?

Opublikowano

Tak. Wg mnie adc ma (poniżej d3) największy wpływ na grę ze wszystkich w drużynie. Jest zasięgowy, z orbwalkingiem nic mu nie grozi, a tak Yi może wlecieć i dostać papę przykładowo od przeciwnej Vayne/Tristany/Luciana. Tylko wiedz, że to nie jest takie proste z Masterem, że farmisz się, a potem wjeżdżasz na kogoś w late i zabijasz. :v

Leśnicy jak dla mnie mają mniejszy lub większy wpływ (zależy od wielu czynników, za dużo by wymieniać) na grę, głównie w early.

Opublikowano

Zależy, na niższych ligach wcale tak bardzo się nie opłaca mainować ADC, jeżeli chcesz rzeczywiście "kerować" to polecam brać dobrego mida i rzeczywiście ogarniać, Master wbrew pozorom jest trudny, bo wciskać QWER każdy potrafi ale ogarnąć to sytuacyjnie i "tajmingowo" już jednostki tylko :D

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Adc w niższych liga typu bronz,silver potrafi solo wykierować ale najczęściej kieruje vayne,ez.To zależy jaki masz przeciwników bo jeśli jakieś papiery to bierzesz dravena albo vayne i łatwo powinieneś mięć 

Opublikowano

Adc w niższych liga typu bronz,silver potrafi solo wykierować ale najczęściej kieruje vayne,ez.To zależy jaki masz przeciwników bo jeśli jakieś papiery to bierzesz dravena albo vayne i łatwo powinieneś mięć 

Tak ale w niższych ligach daj mi kate to wykaruję ci każdą grę :D Po co ma się męczyć adc skoro może iść mida, jungle. Jeżeli siedzisz w silverze lub brązie to nie graj adc, prawdą jest to że adc nadaje się jak grasz premade, tak aby ktoś rzeczywiście się tobą zainteresował i wybronił a w ogóle najlepiej na "timówkach".  Oczywiście to moja opinia :D

Assassins > ADC soloQ

Opublikowano

Wiekszy wplyw na gre ma adc niz jungler

Jakieś konkretne argumenty?

Jungler ma ogromny wpływ na gre, jak nie największy. Leśnik może obrócić sytuacje na dowolnej lini, zgnębić enemy junglera, dzięki czemu Twoi sojusznicy nie są tak podatni na enemy ganki. Plus do tego buffy takie jak smok czy Herald.

Opublikowano

Fun z gry adc zaczyna sie dopiero powyżej platyny. Twój team nawet zaczyna Cie bronić, a Ty masz juz wieksze wyzwanie na linii. W niższych dywizjach lepiej sie opierać na swoich umiejętnościach, dlatego tez ADC łatwiej wycarruje niz jungler, ktory ma rączek nafeedowac swój team, a nie siebie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Fun z gry adc zaczyna sie dopiero powyżej platyny. Twój team nawet zaczyna Cie bronić, a Ty masz juz wieksze wyzwanie na linii. W niższych dywizjach lepiej sie opierać na swoich umiejętnościach, dlatego tez ADC łatwiej wycarruje niz jungler, ktory ma rączek nafeedowac swój team, a nie siebie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Powiedz to shyvanie albo masterowi :D

Opublikowano

Tak naprawdę każda gra wygląda inaczej i nie ma tu mowy o tym, jaka rola jest bardziej decydująca o wyniku gry - wszystkie są tak samo ważne, a skoro twierdzisz, że zwykle ADC przegrywają Ci gry mimo wielkiej pomocy z ich strony, to równie dobrze może być odwrotnie - będziesz trafiać na słabych junglerów, którzy będą Ci się wysypywać na linii. Taką opcją wyjściową jest znalezienie premade'a, który ogarnia rolę strzelca - wtedy będziesz mieć pewność, że Twój kolega nie będzie popełniać banalnych błędów na bocie.

Opublikowano

Wiekszy wplyw na gre ma adc niz jungler

Jakieś konkretne argumenty?

Jungler ma ogromny wpływ na gre, jak nie największy. Leśnik może obrócić sytuacje na dowolnej lini, zgnębić enemy junglera, dzięki czemu Twoi sojusznicy nie są tak podatni na enemy ganki. Plus do tego buffy takie jak smok czy Herald.

Miałem 32 gry wygrane z rzędu - 100% win ratio samymi adc, gdy zmieniałem linię, win ratio spadało do 90% - wszystko na smurfie z b3 do s2.

Twój argument ma jedynie sens powyżej platyny 3, ponieważ co z tego, że potrafisz gankować linię, skoro Twój laner jest bardzo często słabym graczem, a u przeciwników dojdzie ich jungler, trochę gorszy i będzie praktycznie 1 vs 2, bo taka osoba może pomyśleć "i tak bym padł z Tobą" - bez dyskutowania o tym, czy miałby rację.

Na adc można spokojnie do P3 mieć minimum 80% win ratio, potem zaczynają się schody - spowodowane są właśnie umiejętnymi już roamami mida i junglera, a czasem topa.

Strzelec może sam do P3 pociągnąć linię, wykorzystując swojego supporta zwykle jako mięso armatnie na przeciwników. Po zarobieniu na nich paru fragów, korzystając znowu z pomocy drużyny, taka Tristana potrafi robić 1 vs 4 z umiejętnym pozycjonowaniem się oraz 1 vs 2/3 samej, gdy się trochę pomyśli. Smoka można robić samemu, ludzie na low elo po spingowaniu zazwyczaj przychodzą, jednak wcześniej należy sobie wybudować pozycję lidera.

Najlepiej jest to zrobić robiąc jak najwięcej killi, ładnych zagrań czy dawać dobre rady i podnosząc morale drużyny. Co do Heralda, to i tak kwestia głównie top lanera - mid laner ZWYKLE nie chodzi pomagać przed 15 minutą w zrobieniu go.

Opublikowano

Ogólnie, może tak. Co uważasz najważniejsze dla adc? Bo znam ludzi którzy też uważają się za niesamowitych ADC bo powiedzmy zrobią 7:0:1 i będę mieli dobrą farmę, i uważają się za bogów adc i flejmią wszystkich z wyjątkiem siebie, a po grze typ na 5 osób miał dopiero 3 DMG dealt jako adc. Ludzie grają ezami, varusami i nie rozumieją co to znaczy poke, 0 pozycjonowania, typy vayne wbijają się w sam środek fighta i od razu się wypierdalają bo zobaczyli o Jezu Gosu ja też tak chcę i ch*j... Przypadków jest wiele i jak widzę ludzi którzy mainują ADC to średnio mi się to widzi :P

Pomijając podstawy bycia ADC, dochodzi fakt poruszany przez każdego czyli to że w niskich ligach jest trudno grać tą klasą...

Przykład :

25jb5af.png

Zrobiłem tutaj 60k dmg gdzie po mnie najwyższy był 35k, a w moim teamie najwyższy to był 21k :) Co z tego, wbija się we mnie 3 typów, mój team dosłownie cały goni eza ja zajebałem 2 typa, wyjebałem się a mój team wypierdolił się na samym ezie i top lanerze. Także sam nie wygrasz tym bardziej grając postacią typu jhin, bo adc potrzebuje pomocy :) dojdź sobie na spokojnie do diaxa na midzie/jungli i później zacznij. Jeżeli już to graj premejdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...