Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - Dobry sprzęt a lagi MSI R9 270

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej moja specyfikacja tak ogólniej to
i5 4460
8gb ddr3 1600mhz
MSI R9 270
I laguje mi w GTA V nie ważnie jakie ustawienia :/ Stery do grafu aktualne, temperatura podczas gry to GPU 70-72c CPU 55-58c
Kiedyś było dobrze, formata robiłem z 5 msc temu. Komputer skanowany 4 dni temu, czyszczony cclenerem sprawdzałem pliki gry...
Kiedyś na wysokich z domieszką ultra miałem ok 55-60FPS i nie spadało, a teraz na najniższych możliwych mam 40-130Fps, z synchronizacją 40-60...
Co może być przyczyną? 

Opublikowano

zaaktualizuj sterowniki i daj vsync off w gta

Autor napisał, że stery ma aktualne - zanim się wypowiesz przeczytaj dokładnie temat.

Co do problemu to spróbuj zmienić w ustawieniach gry: DirectX 11 na DirectX 10 - nie jednej osobie już to pomogło.

Opublikowano

Sprawdź, czy w środku komputera wszystko chodzi gdy nie masz włączonych programów, a jak załączysz GTA V, czy nadąża i nie dzieje się nic dziwnego co by wzbudzało podejrzenia wszelkie. Sprawdź też i oczyść wszelkie miejsca zakurzone.

231_bez_nazw1y.png

Opublikowano

Zmiana na DirectX 10 pomogła w małym stopniu, teraz na wysokich/ultra FPS są na poziomie 45-80, podczas strzelanin i większych akcji FPS jest stabilny, lecz podczas jazdy lekko się laguje, wygląda jakby RAM się zapychał. Lecz z programów włączonych w tle zostaje mi Spotify, MSI Afterburner oraz RivaTunerSS, one nie biorą dużo ramu, jeszcze jakieś pomysły? Wcześniej spadków nie było wcale, jest to nie przyjemne, przez pojawiające się co jakiś czas lekkie freezy :/

Opublikowano

AdriaN1392,

Sprawdź, czy podczas jazdy komputer nadąża za ładowaniem całej gry jak i grafiki, ponieważ twoja prędkość być zbyt duża dla twego komputera podczas wczytywania. Sprawdź tym programem [KLIK], czy nie masz żadnych większych wirusów wspowalniającyh twój komputer.

Patrząc na dwa ostatnie programy lepszym rozwiązaniem jest MSI Afterburner co daje więcej opcji, niż RivaTunerSS.

231_bez_nazw1y.png

Opublikowano

AdriaN1392,

Sprawdź, czy podczas jazdy komputer nadąża za ładowaniem całej gry jak i grafiki, ponieważ twoja prędkość być zbyt duża dla twego komputera podczas wczytywania. Sprawdź tym programem [KLIK], czy nie masz żadnych większych wirusów wspowalniającyh twój komputer.

Patrząc na dwa ostatnie programy lepszym rozwiązaniem jest MSI Afterburner co daje więcej opcji, niż RivaTunerSS.

Prędkość za duża dla komputera? WTF?!

MSI Afterburner to program do kręcenia karty, a RivaTunerSS to program pokazujący zużycie podzespołów w grach.

Autorze, instalowałeś na nowo GTA V?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AdriaN1392,

Prędkość za duża dla komputera? WTF?!

MSI Afterburner to program do kręcenia karty, a RivaTunerSS to program pokazujący zużycie podzespołów w grach.

Autorze, instalowałeś na nowo GTA V?

Nie instalowałem, sprawdzałem jedynie pliki. U mnie pobieranie aktualizacji to ok 10 godzin :(

Ew. da radę skopiować jakoś aktualizacje. zrobić reinstall i potem wkleić update?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...