Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GImaznjum Konkurseł

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam konkurs z informayki i mam pytanie, jakie zagadnienia i zczego sie najlepiej przygotowac, jakie programy itp, moze jakies linki? WIem, że wypisane tu jest, ale tak mniej wiecej dla gimnazjalisty. Pzdr

# tematyka:

- Media społecznościowe (historia powstania, jak działają, jak założyć własny fanpage na facebook)
- Sprzęt komputerowy (procesory, karty graficzne, karty muzyczne, drukarki, skanery, aparaty fotograficzne, kamery cyfrowe 
 zasada działania,    producenci, parametry)
- Gry komputerowe (umiejętność rozpoznania nazwy gry komputerowej ze screen
u, techniki stosowane w celu przyciągnięcia uwagi gracza)
- Grafika 2D (popularne programy do projektowania grafiki 2D, nazwy narzędzi z przybornika, zasada działania)
- Grafika 3D (popularne programy do projektowania grafiki 3D oraz programy do projektowania grafiki inżynierskiej 3D)
- Fotografia (zasada działania cyfrowych aparatów fotograficznych, ustawienie ekspozycji zdjęcia, parametry obiektywów w lustrzankach    cyfrowych, producenci)
- Dźwięk (popularne programy do obróbki dźwięku, podstawowe zagadnienia dotyczące obróbki dźwięku)
- Film (popularne programy do obróbki filmu, podstawowe zagadnienia dotyczące obróbki filmu)
- Druk (parametry druku: DPI, LPI oraz system kolorów CMYK)

"

saassa

Opublikowano

a ktory z tych tematow nie jest tobie obcy?

ja tam wybralbym dzwiek, zaczynajac od samego poczatku czyli dzwiek z buzzera, pozniej amiga --> protracker MOD, dos --> fasttracker XM, scream tracker S3M, impulse tracker IT, a konczac na zjebanym MP3.

ciekawy temat moim zdaniem, byc moze z tego wzgledu, ze najczesciej slucham wlasnie modulow od tego zjebanego mp3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...