Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły

izakkrulem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo. jestem teraz w 1. klasie technikum informatycznego, jest łatwo, każdy ma wyjebane, nie trzeba nawet otwierać zeszytów, aby mieć 5, ściągi łatwe jak ruchanie mam kolegów, szczególnie na zawodowych, gdzie mam same 5 i nic nie kumam xD. Jest sens zmienić szkołę na LO? Profil jakiś policyjny albo wojskowy, potem i tak studia, halp plz. to nie troll jak coś

Opublikowano

Jeżeli nic nie rozumiesz i masz same 5 to masz dwa powody żeby zmieniać jak najszybciej szkołę. Bez dobrych umiejętności po informatyku nie dostaniesz pracy, a do tego z taką wiedzą masz najwyższe oceny. Na jaką szkołę zmienisz to już twój wybór ale radziłbym stąd uciekać jeśli sprawa wygląda tak jak powiedziałeś.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Temat dopiero co był w poprzednim tygodniu wystarczy poszukać.

Może zmienisz jak się uda załapać na egzaminy do I klasy LO, twój problem się ruszyć i spytać w szkołach  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Może zmienisz jak się uda załapać na egzaminy do I klasy LO, twój problem się ruszyć i spytać w szkołach  

egzaminy? lol

Opublikowano

egzaminy? lol

Jedyne egzaminy, które możesz mieć na dzień dobry to inny język obcy, jeśli jest obowiązkowy, wok, pp itp. jeśli nie miałeś ich wcześniej.

Opublikowano

Będziesz opychał windowsy za 100PLN po skończeniu technikum informatycznego.

Lepiej by było, abyś poszukał liceum z jakąś tam informatyką i poszedł na studia w tym kierunku.

Opublikowano

egzaminy? lol

A jak sobie wyobrażasz dostanie się do I klasy LO gdzie zwykle tłumy walą by się uczyć? Przyjdziesz i na piękne oczy dostaniesz się do razu do I kasy LO bo ty skończyłeś I klasę technikum ?

Człowieku musiał byś naprawdę mieć z dołu do góry same najlepsze oceny i rekomendację nauczycieli i dyrekcji szkoły plus dobrą  wazelinę do smarowania tyłka ( kasę ) by nie mieć egzaminów. 

Opublikowano

egzaminy? lol

A jak sobie wyobrażasz dostanie się do I klasy LO gdzie zwykle tłumy walą by się uczyć? Przyjdziesz i na piękne oczy dostaniesz się do razu do I kasy LO bo ty skończyłeś I klasę technikum ?

Człowieku musiał byś naprawdę mieć z dołu do góry same najlepsze oceny i rekomendację nauczycieli i dyrekcji szkoły plus dobrą  wazelinę do smarowania tyłka ( kasę ) by nie mieć egzaminów. 

Kumpela mówi, że bez problemu mogę się przepisać (także jest w tym LO, niedawno przepisał się do nich ziomek z technikum, bez egzaminów ofc). Patrzą tylko na świadectwo z 3 gim, osiągnięcia, no i z tej pierwszej klasy technikum. Ja chcę iść do II LO od razu, nie do I :) Tak czy siak też składałem tam podanie i się dostałem. 

Opublikowano

egzaminy? lol

Trochę przesadzasz. Dyrekcja często ma gdzieś kto się u nich uczy, ważne, że masz wszystko zaliczone i zrobisz na nich dobre wrażenie.

Opublikowano

Ciekawe jak zrobisz dobre wrażenie w liceum gdzie 2-3 osoby na jedno miejsce a tu przeciętna osoba dostaje się bez egzaminów do liceum bo uważa ze ma do tego prawo.

Zresztą to nie mój problem, tak są napisane i umożliwiają zmianę szkół  ustawy dotyczące zmian szkoły, jak widać nawet pojęcia nie macie żadnych o nich a już tym bardziej nikt się nie pofatygował nawet spytać w sekretariacie szkoły o informacje. 

UP. Może i tak jest jak piszesz ale na pewno w liceach które mają niski poziom nauczania i wolne miejsca. Wytłumacz teraz sensownie jak osoba po I klasie technikum dostanie się do I klasy  LO gdzie jest powiedzmy 2 osoby na jedno miejsce ? Bonusowo ją wcisną czy jak ? 

Tak jest w prywatnych które przyjmują bez egzaminów i bez problemu można się przenieść na dowolny rok. Ich nei dotyczy ustawa o zmianie szkoły w wypadku kiedy ktoś się do nich przenosi. 

Opublikowano

Ciekawe jak zrobisz dobre wrażenie w liceum gdzie 2-3 osoby na jedno miejsce a tu przeciętna osoba dostaje się bez egzaminów do liceum bo uważa ze ma do tego prawo.

Zresztą to nie mój problem, tak są napisane i umożliwiają zmianę szkół  ustawy dotyczące zmian szkoły, jak widać nawet pojęcia nie macie żadnych o nich a już tym bardziej nikt się nie pofatygował nawet spytać w sekretariacie szkoły o informacje. 

Tylko różnica jest taka, że jak wszyscy dostaną się do klas pierwszych to potem są jeszcze zmiany tych szkół. Tam gdzie były 2-3 osoby na jedno miejsce może się znaleźć kilka miejsc wolnych. Zresztą nie wszystkie szkoły biorą pod uwagę ustawę dotyczącą maksymalnej ilości osób w klasie. Podczas pierwszego roku było u mnie 35 osób, a dyrektorka nadal rozmawiała z dwoma osobami o przeniesienie na drugą klasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...