Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CandyBot - zamknięta pokrywa laptopa

mat50987

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje informacji jak zrobić żeby bot działał mi na zamkniętej pokrywie laptopa. Gdy bot jest uruchomiony i gdy zakmnę pokrywe albo ekran zgaśnie to bot tak jakby sie zatrzymuje i nie działa, więc mam pytanie jak zrobić żeby bot z zamkniętą pokrywą dalej działał?

Opublikowano

Jak masz laptopa to w prawym dolnym rogu będziesz mieć ikonke baterii, kliknij w nią. następnie "więcej opcji zasilania". Będziesz mieć 2 opcje [zrównoważony i wysoka wydajność], kliknij w opcję "zmień ustawienia planu", którą masz aktualnie zaznaczoną. Następnie wszędzie daj "nigdy".

Opublikowano

Jak masz laptopa to w prawym dolnym rogu będziesz mieć ikonke baterii, kliknij w nią. następnie "więcej opcji zasilania". Będziesz mieć 2 opcje [zrównoważony i wysoka wydajność], kliknij w opcję "zmień ustawienia planu", którą masz aktualnie zaznaczoną. Następnie wszędzie daj "nigdy".

Nie wystarczy, bo każdy laptop ma automatycznie ustawione przechodzenie w tryb uśpienia po zamknięciu pokrywy.

Musisz w panelu sterowania pogrzebać odnośnie zasilania i tam będziesz miał coś takiego

"po zamknięciu pokrywy" i zmieniasz na "nic nie rób".

Opublikowano

Nie wystarczy, bo każdy laptop ma automatycznie ustawione przechodzenie w tryb uśpienia po zamknięciu pokrywy.

Musisz w panelu sterowania pogrzebać odnośnie zasilania i tam będziesz miał coś takiego

"po zamknięciu pokrywy" i zmieniasz na "nic nie rób".

Tam w opcjach gdzie dajesz wszędzie nigdy jest cos takiego jak "po zamknięciu pokrywy" wiec to wystarczy :)

Opublikowano

Ustawiłem tak jak wyżej mówiliście, ale dalej jest tak że (przykład):

15:50:12: roaming...
15:50:13: roaming...
15:50:14: roaming...
15:50:15: roaming...
15:50:16: roaming...
15:50:17: roaming...

albo:

15:54:13: collecting boxes
15:54:16: roaming...
 (i po otwarciu pokrywy)
15:55:23: roaming...
15:55:26: collecting boxes

i tak sie ciagnie w dół ten "dziennik"

i nic nie zbiera, tylko stoi bot... 

Opublikowano

wygaszacz wylączony... zrobiłem cos innego, i teraz wyłaczam ekran kombinacją FN+F6 i nie swieci :)

a co do zamknięcia pokrywy to jak podpiąłem pod drugi monitor laptopa to wtedy zamknąłem pokrywe, zgasiłem ekran w monitorze tym drugim i wszystko smigało... cos nie tak z lapkiem bo z innymi botami tak samo mam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...