Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem do gry

Raptoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z grą the crew. Otóż odpalam grę i wszystko pięknie, pojawia się ekran aby nacisnąć dowolny klawisz i tutaj bajka się kończy...''Nie udało się połączyć z serwerem proxy. Sprawdź ustawienia sieci i spróbuj ponownie. Kod błędu #0_1''. Nie mam pojęcia co z tym zrobić..

Mój PC :

System - Win 7 Home Edition (Wszystkie sterowniki aktualne)

Grafika - GeForce GTX 650

Procesor - AMD A10-7870K

Płyta głowna - ASRock Fatality FM2A88X+ Killer

RAM - Croshair 2x4 gb

Proszę o pomoc bo naprawdę zależy mi na zagraniu w tą gierkę :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Próbowałem, nadal nic... z internetem mam raczej wszystko w porządku więc wątpię że to byłoby przyczyną.

Nie chodzi o połączenie z internetem, a samą konfigurację. Porty na routerze, których używa uplay mogą być zablokowane.

Sprawdzałeś proxy w ustawieniach uplay? Nie masz zaznaczonej opcji uruchamiania uplay w trybie offline?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Jak sprawdzić to proxy w uplayu ? Opcja offline jest odznaczona.

Jak jest odznaczona to ustawienia masz dobre.

Kiedy pojawił się problem?

Myślę że mój problem polega tutaj na tym, że nie mam prawidłowo ustawionych portów pod uplay. Nie używam tej platformy, tylko teraz mi jest potrzebna do zagrania właśnie w The Crew. Teraz moje pytanie. Jak prawidłowo skonfigurować te porty pod gry uplay. Jeśli można proszę o wytłumaczenie krok po kroku bo jestem w tym zielony :P 

Na stronie supportu ubisoftu są podane prawidłowe porty do działania gier, może się przyda :) 

TCP: 80, 443, 13000, 13005, 13200, 14000, 14008

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...