Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] IQ.pl

VMWare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Słyszałem o tej firmie dużo, ale brakuje mi wiedzy na temat serwerow teamspeak lokowanychna ich serwerach. Korzystają tak samo jak hosteam z Jubilerów SRX, ale czy na sto 100% jest taka ochrona?

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

BOK

• Mierny
  • Dzwoniłem na każdy możliwy numer podany na stronie
  • Kazał mi czekać tak długo aż sam się rozłączyłem
  • Jeśli chcesz mieć lepszą ochronę anty ddos to musisz dokupić dodatkowego firewalla
  • Dla sprawdzenia pingów kazano, pingować stronę V

qBf4cVg.png

Reasumując: nie polecam

Opublikowano

BOK

• Mierny
  • Dzwoniłem na każdy możliwy numer podany na stronie
  • Kazał mi czekać tak długo aż sam się rozłączyłem
  • Jeśli chcesz mieć lepszą ochronę anty ddos to musisz dokupić dodatkowego firewalla
  • Dla sprawdzenia pingów kazano, pingować stronę V

qBf4cVg.png

Reasumując: nie polecam

Sprzęt to nie wszystko liczą się umiejętności :v(chodzi mi o to, że wykorzystują ten sam sprzęt co ht)

Osobiście ja mam takie pingi :v

BPrAwZ3.png

Opublikowano

Powiem ci że nie polecam ogólnie tego hostingu pod serwer ts3 ;).

- Musisz wykupić dodatkowego Firewalla

- Support nie odpowiada jesli do nich dzwonisz.

- Nie jest za mocno stabilny.

AOWD3IA.png

Opublikowano

Teraz to pokolenie błaznów wyszło na świat. Widzę w twojej aktywnosci jedynie chęć nabicia postów.

Jeżeli nie polecasz to podaj konkrętny powód.

Opublikowano

Teraz to pokolenie błaznów wyszło na świat. Widzę w twojej aktywnosci jedynie chęć nabicia postów.

No właśnie to co twoja wypowiedź tu robi???

Dla uściśnienia: IQ nie na ma żadnej ochrony DDoS, to że maja junipery to nie znaczy że to ochrona ddos (te urządzenia nie powstały z myślą o ts3), dla przykładu: hosteam i ich junipery to pierwsza fala ochrony, potem są ich rozwiązania.. dla tych tępych co nie wiedzą :v

Jeżeli myślisz vmware że junipery odpierają ataki to wróć do komiksów i odstaw komputer, bez stworzenia własnych ACL-ek do których już wymagane jest trochę wiedzy nie są więcej warte jak zwykły router.

Widzę że najbardziej aktywni nie mają żadnej wiedzy jeżeli chodzi o ochronę ddos (nie mowa tu o tylko ts3) tylko lubią zabłyszczeć... :v :v :v :v :v :v ... lub postrzelać ze streserków na szelkach :lenny: :lenny: :lenny: :lenny:

Opublikowano

Dla uściśnienia: IQ nie na ma żadnej ochrony DDoS, to że maja junipery to nie znaczy że to ochrona ddos (te urządzenia nie powstały z myślą o ts3), dla przykładu: hosteam i ich junipery to pierwsza fala ochrony, potem są ich rozwiązania.. dla tych tępych co nie wiedzą :v

Jeżeli myślisz vmware że junipery odpierają ataki to wróć do komiksów i odstaw komputer, bez stworzenia własnych ACL-ek do których już wymagane jest trochę wiedzy nie są więcej warte jak zwykły router.

Widzę że najbardziej aktywni nie mają żadnej wiedzy jeżeli chodzi o ochronę ddos (nie mowa tu o tylko ts3) tylko lubią zabłyszczeć... :v :v :v :v :v :v ... lub postrzelać ze streserków na szelkach :lenny: :lenny: :lenny: :lenny:

Głupi zawsze będzie źle interpretował moje zapytanie..

Nie porównywałem ochrony do hosteama, ale chodziło mi o fakt, który wymieniłem.

Dokładnie pytałem się czy oferuję tzw. ochronę poprzez firewall sprzętowy (Juniper SRX).

Wstawiłem ten post tutaj, gdyż więcej osób ma styczność z vps lub serwerami dedykowanymi niż w innym dziale.

Chciałem poznać też opinie na temat jej firmy dot. supportu etc.

Chciałem poznać opinię dotycząca prawdziwości firewalli sprzętowych, niż przejechać się na BGP Blackholing.

Co do twojej ostatniej wypowiedzi dotyczącej mojej osoby to śmiem twierdzić, że jesteś idiotą.

Czytaj uważnie, a nie interpretujesz wszystko po swojemu.

Opublikowano

Dokładnie pytałem się czy oferuję tzw. ochronę poprzez firewall sprzętowy (Juniper SRX).

Wstawiłem ten post tutaj, gdyż więcej osób ma styczność z vps lub serwerami dedykowanymi niż w innym dziale.

Chciałem poznać opinię dotycząca prawdziwości firewalli sprzętowych, niż przejechać się na BGP Blackholing.

Co do twojej ostatniej wypowiedzi dotyczącej mojej osoby to śmiem twierdzić, że jesteś idiotą.

Jak zwykle wspaniały vmware i jego wypowiedzi, nie raz wyśmiany .. zawsze przy swoim pozdrawiam.

Co do IQ żeby nie odbiegać od tematu ... maja junipery ale nie pod ts3, ACL-ki ustawione są na inny rodzaj ochrony usług webowych i bazodanowych.

Co do określenia mojej osoby - nie będzie mnie jakiś wyszczekany gimb w ten sposób nazywał, jesteś do mnie za cienki w uszach.

Opublikowano

Jak zwykle wspaniały vmware i jego wypowiedzi, nie raz wyśmiany .. zawsze przy swoim pozdrawiam.

Co do IQ żeby nie odbiegać od tematu ... maja junipery ale nie pod ts3, ACL-ki ustawione są na inny rodzaj ochrony usług webowych i bazodanowych.

Co do określenia mojej osoby - nie będzie mnie jakiś wyszczekany gimb w ten sposób nazywał, jesteś do mnie za cienki w uszach.

Nie będziemy tu polemizować bo nie o to chodzi.

Wyszczekany to jesteś sam, a każda inteligenta osoba nie używa słowa "gimb".

Według Ciebie jestem Gimbem, skoro nawet nie znasz mnie i mojej daty urodzenia .

--------------------- | | ---------------------------------------

@ref

Opublikowano

@osobnik

Uważasz się za osobę wiecej wiedzącą i starszą, a twój zasób słownictwa wskazuje 13-latka z kompleksami. Daj spokój i nie udzielam się w temacie dotyczącą firmy IQ.pl.

Słownictwo takie jak "gimbus, twój stary" pokazuje Ciebie w świetle osoby młodocianej chodzącej do gimnazjum i mającym pojęcie tylko do stresserów i ataków ddos.

Wyskakujesz z mordą o ACL-ach, o których wiem dużo. Problem robi tylko zawsze inna konfiguracja firm, gdyż mają inne rozwiązania oraz spotykają się z różnymi atakami. Skąd mam wiedzieć jaka mają ochronę, jak nie jestem ich klientem.

Porównujesz tylko wszystkie firmy i ustawiasz ich e tle firmy hosteam.pl...

Pamiętaj - dla klienta, który zapłaci jest moźliwość stworzenia ACL-ek pod własną aplikację. Jesteś osobą, mało zarabiającą i nie masz pieniędzy na zakup owych rozwiązań.. Siedzisz tylko na tym hosteamie i jeżeli jest nowa metoda to płaczesz i spamujesz do supportu "bo ddosują".

Najwięcej szczekasz w tym temacie i muszę jedan reagować, alę na ten komputer jednak nie mogę założyć Ci kagańca.

To, że firma hosteam udostępniła/udostępnia serwery dedykowane dla net-speak, gametris, ruvoice, pukawka etc. To jest tylko wytłumaczenie, że mają już specjalną konfigurację filtrów, gdyż uczyli się na błędach.

Ostatnio BlazingFast wprowadził możliwość zakupu opcji, która pozwala ustawiać własne ACL-ki, ale to poza twoim zasięgiem budżetowy.

Pozdrawiam

@ref

Opublikowano

@VMWare

Rozbawiłeś mnie do łez ... ^^

Pozwolę sobie jednak na odpowiedź, bo jak zwykle nie masz racji a ja lubię się pośmiać z waszych wypocin.

Po pierwsze - nie trzymam się hosteam i nie płaczę jak są ddosy (bo ich nie mam), korzystam z między innymi z hosteam, a mój zasób finansowy ... dziecko jak mógłbym kupić cały Blazing i go wyłączyć i nie odczuł bym żadnej straty finansowej.

Nie znasz mnie, nie wiesz kim jestem, uzmysławianie takim osobom jak ty że nic nie wiedzą mimo że oni myślą inaczej jest dla mnie czystą zabawą i właśnie po to utworzyłem tu konto - żeby było zabawnie.

Jak chcesz poważnie określać kogoś budżet to uważaj bo ten ktoś może więcej zarabiać na godzinę jak ty z rodzicami razem w miesiąc.

Pozdrawiam

Co do IQ.pl - sam piszesz że słyszałeś .. a nie testowałeś ich usług, określiłem swoja wypowiedź opartą o doświadczenia z tą firmą.

@Soanger - to nie jest zbędna dyskusja tylko kontynuowanie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...