Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven?

flyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie odnośnie Riven i obecnej mety, jak wiemy obecna meta to Tanki z którymi nasza Riven nie radzi sobie najlepiej. Na przykład taki Garen srednio ogarnięty i ja Riven którą mam rozegrane z 400 meczy i mam wielkie problemy, podobnie jest z innymi tankami co wy na to radzicie pytam bardziej ludzi którzy grają sporo riven, i takie pytanie ^^ Jakaś ciekawa postać beż Many na topa oprócz zed i yasuo ^^

Opublikowano

Akali pod tanka na topie dobrze sobie radzi. Nie widzę często Rumble, ale też jest ok.

Co do Riven vs tank - wszystko się da, nie zawsze dasz radę wygrąć. Akurat Garen to bardzo duża kontra na Riven, dla mnie jest 2 razy gorszy niż Pantheon. Nic nie zrobisz, jeżeli przeciwnik wie jak grać na takie postacie. Żadne cancellingi itd.

Po prostu nie da się brać zawsze Riven w każdym meczu. Niektóre wymagają innego bohatera, to chyba logiczne.

Opublikowano

Jezeli masz problemy z nowym Garenem jako Riven to nie jestes nią zbyt dobry. Ciekawa postac na topa bez many to Vlad. A Riven jest dobra jak byla, tylko musi aktualnie grac bardziej safely na juggernautsow w early, kiedys riven mogla spokojnie snowballowac od poczatku gry, a teraz musi jednak cos wyfarmic zanim przystapi do zabijania. Takie moje zdanie, oczywiscie sa przypadki w ktorych mozna zestompowac w early, ale chodzi o postacie aktualnie GOD TIER na topce.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Bez many dosyć ciężko. Masz opcję Lee Sin, Shyvana, Vladimir, Gnar, Mundo, Aatrox, Garen, Akali, jeszcze ewentualnie Zac. Najbardziej zbliżonymi do Riven postaciami są Lee Sin i Shyvana, oboje mogą być budowani bardziej carry niż pod tank'a. Mimo wszystko te dwie postacie nie są jakieś super, zwłaszcza w tej mecie. Obecnie z tych wszystkich, mi osobiście, gra się dobrze Vladimirem ale Gnar będzie najlepsza opcją.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Szczerze to bardzo ciężko mi odstawić Riven bo postać jest cudna i gra mi sie nią ciekawie a pytając o postacie bardziej mi chodziło a jakieś skomplikowane typu zed/riven/lee może nie tak skomplikowane jak dużo decyzji które można podjąć

Opublikowano

Szczerze to bardzo ciężko mi odstawić Riven bo postać jest cudna i gra mi sie nią ciekawie a pytając o postacie bardziej mi chodziło a jakieś skomplikowane typu zed/riven/lee może nie tak skomplikowane jak dużo decyzji które można podjąć

Riven jest jedyna w swoim rodzaju, ponad 40 combo mówi samo za siebie. :)

Niczym innym nie uzyskasz tyle kombinacji, a bohaterów ze skomplikowaną mechaniką - w porównaniu do Riven - nie ma.

edit. skomplikowanych bez many* :v

Opublikowano

Niczym innym nie uzyskasz tyle kombinacji, a bohaterów ze skomplikowaną mechaniką - w porównaniu do Riven - nie ma.

Tego sie obawiałem ^^

Opublikowano

Muszą to być tylko postacie bez many? Jeżeli nie to ekko na topie pod tanka daje rade tak samo jak akali która ma energie zamiast many, a jeżeli chcesz coś z ciekawą mechaniką to azir może dać rade na topie 

Opublikowano

Muszą to być tylko postacie bez many? Jeżeli nie to ekko na topie pod tanka daje rade tak samo jak akali która ma energie zamiast many, a jeżeli chcesz coś z ciekawą mechaniką to azir może dać rade na topie 

Azir fajna postać ale mano żerna 

Opublikowano

edit. skomplikowanych bez many* :v

Wg mnie bardziej skomplikowany jest Zed. Ale każdy ma własne zdanie na dany temat. :)

@Top: Kiedyś modna była Katarina pod tanka. Głupi pomysł, ale dla funu można pograć. A tak na serio jak już ktoś pisał chyba najlepszy z tego to Vladimir. Jedyny jego problem to wyraźny brak CC i jedyna mozliwość ucieczki jako plama, która daje złudne bezpieczeństwo.

Opublikowano

Spróbuj pobawić się Gnarem. Masa opcji z furią i zamianą w Mega Gnara, ult przy którym trzeba pomyśleć(zazwyczaj dobrze wykonany ulcik robi fighty).
Na laneface składasz Frozen Malleta, Black Cleavera i ciśniesz nawet największego golema.

Opublikowano

Gnar spoko postać ale jest w połowie adc, nawet w większej połowie a Adc to coś czym nigdy nie umiałem grać trzeba ogarniać pozycje a w postaciach z bijących z bliska wchodzisz i bijesz to coś co lubie ^^

Opublikowano

Nic trudnego w aa Gnarem xD
Kaitujesz przeciwnika do bólu, nakładasz mu staczki z W, a jak będzie chciał do Ciebie podbić robisz E i z głowy. Z Frozen Malletem robisz sieczke i tiltujesz enemy. Kiedy już będziesz w stanie go zabić, 2 skoki od minionów i 2 stuny na twarz. Mimo małego range'a z aa, Gnar daje rade.

Opublikowano

Nic trudnego w aa Gnarem xD

Kaitujesz przeciwnika do bólu, nakładasz mu staczki z W, a jak będzie chciał do Ciebie podbić robisz E i z głowy. Z Frozen Malletem robisz sieczke i tiltujesz enemy. Kiedy już będziesz w stanie go zabić, 2 skoki od minionów i 2 stuny na twarz. Mimo małego range'a z aa, Gnar daje rade.

Program nim troche może masz racje :

Edit. Znacie może jakiegoś stream'era który gra sporo Gnarem ? ^^ coś w typie Boxbox bo oglądając go sporo sie nauczyłem :P na początku ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...