Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

instalacja win 7 na win 8 problem z rozruchem

dzynek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam laptopa lenovo g580, od razu zaczne na starcie , ze czytałem wiele juz poradników na ten temat i o zmianach w biosie jakie trzeba przeprowadzic , żeby zainstalować win 7 na win 8 i nic nie pomogło , dlatego też zakładam nowy temat bo nie mam już pojęcia jak mogę to zrobić . instalowac chce win 7 z pendriva poniewaz nie dziala mi cd rom( słychać , że płyta chodzi ale nie wczytuje się , żadnych płyt nie czyta ...) . czytałem , że trzeba pozmieniac cos w biosie i pozmieniałem tak jak pisali ludzie i pokaże wam jak to wygląda na zdjęciach . po tych zmianach zaczął wyświetlać mi sie błąd ( ktory tez bedzie na zdjęciu ) po czym komp sie resetuje i normalnie włącza . ( pytałem informatyka w sklepie o ten błąd to wspomniał coś , że komp chce ruszyć z karty sieciowej ??? pierwsze słysze o takich rzeczach ale on sie zna i tak powiedział) , dlatego jak by ktoś mógł wspomnieć mi co mam źle ustawione albo co zrobić byłbym wdzięczny . program ktory uzylem do instalacji win na usb  : Iso to Usb

http://imageshack.com/a/img924/5322/YFu7sr.jpg

Opublikowano

To instaluj z pena , na razie nic nie zrobiłeś w tym kierunku to problemu nie ma. 

Niepotrzebnie  załączyłeś botowanie PXE.

Instalkę nagraj Rufusem 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To instaluj z pena , na razie nic nie zrobiłeś w tym kierunku to problemu nie ma. 

Niepotrzebnie  załączyłeś botowanie PXE.

Instalkę nagraj Rufusem 

zrobiłem jak jak pisałeś , nagrałem rufusem , i wyłączyłem PXE , gdy podłączyłem pendriva to w biose ustawiłem bootwanie pierwsze z usb , po rozruchu robi mi się czarny ekran ale już errora nie ma z PXE cable conection , tylko mrygnie czarny ekran i normalnie się windows włącza . może pendrive uszkodzony albo windows jakiś trefny ? lub źle coś dalej ustawiłem ? Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...