Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban za dzielenie konta?

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy kiedy gram na koncie kolegi od czasu do czasu rankedy z bratem poniewaz nie moge na main koncie z nim grac riot zbanuje mnie za elo boosting?

Czy jest w ogole sposob na wykrycie tego?

Opublikowano

Zbanują Cię za współdzielenie konta. Wykrywają to, są fale banów za elo boosting i to się właściwie tyczy również współdzielenia konta. Jedno jest zaliczanie często do drugiego.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

ja tutaj nie wygrywam tak bardzo duzo gier max 3 winy potem lose moze 2 i znowu winy z reszta duzo gierek nie gralem jakies 8 max.

To nie ma znaczenia. Pozwól, że wyjmę cytat z regulaminu.

Dane dostępu. Tworząc Konto, Użytkownik musi wybrać unikalną nazwę użytkownika i hasło (dalej łącznie „Dane Dostępu"), które posłużą do każdorazowego logowania do Gry. Użytkownik nie może udostępniać swojego Konta nikomu, poza osobami wyraźnie określonymi w niniejszej Umowie, a ponadto całkowicie odpowiada za zachowanie w poufności Danych Dostępu i za wszelkie działania (w tym zakupy i płatności) dokonane za pośrednictwem Konta. Użytkownik powinien natychmiast poinformować Riot Games, w przypadku odkrycia jakiegokolwiek naruszenia bezpieczeństwa, w tym utratę, kradzież lub nieautoryzowane ujawnienie Danych Dostępu.

Opublikowano

Jak regulamin się ma do praktyki? Od roku ponad gram na kontach silverer/gold i nigdy nie słyszałem żeby któryś z nich dostał bana. Na moim komputerze gram na wielu kontach i wszystko jest jak najbardziej w porządku :)

Opublikowano

Jak regulamin się ma do praktyki? Od roku ponad boostuję silverów/goldów i nigdy nie słyszałem żeby któryś z nich dostał bana. Na moim komputerze gram na wielu kontach i wszystko jest jak najbardziej w porządku :)

Owszem, często jest tak, że boostowanie nie jest wykrywalne, bo nie zwracają na to uwagi. Jednak fakt faktem, że kiedyś mogą Cię odkryć i wtedy nie ma zmiłuj.

Opublikowano

Powiem Ci jak jest w teorii.

W teorii jest tak, że wtedy konto Twojego kolegi zostałoby zbanowane za account sharing.

W praktyce jest tak, że ja pisałem, że boostuję (za free), dosłownie toczyłem bekę z brązów, którzy mnie za to wyzywali - robiłem to na ponad 5 kontach. 

Nigdy nie dostałem za to bana. Swoją drogą - niektórzy youtuberzy chyba grają na kontach widzów, i jakoś nic się nie dzieje.

Opublikowano

Jak regulamin się ma do praktyki? Od roku ponad boostuję silverów/goldów i nigdy nie słyszałem żeby któryś z nich dostał bana. Na moim komputerze gram na wielu kontach i wszystko jest jak najbardziej w porządku :)

Owszem, często jest tak, że boostowanie nie jest wykrywalne, bo nie zwracają na to uwagi. Jednak fakt faktem, że kiedyś mogą Cię odkryć i wtedy nie ma zmiłuj.

Prędzej dostałbyś bana gdyby ktoś wiedział o tym, że dzielisz z kimś konto i poszedłby ticket do supportu.

Riot sam z siebie raczej nie ogarnie, że ktoś współdzieli konto.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...