Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy domenę można użyć na TS oraz Stronie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam własną stronę na stronie proserwer.pl i niech nazywa się mojastrona.xaa.pl i również posiadam serwer TS3 na vps i IP jest normalne czyli np (91.493.511.333) i tutaj jest pytanie. Czy jakbym zakupił domenę na jakiejś stronie to jakbym dodał IP serwera TS3 oraz stronę to mógłbym tak jakby pod jedną domeną mieć serwer TS3 oraz stronę? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Tak. Wystarczy dodać odpowiednie rekordy (A) w domenie i możesz łączyć się nią z TS jak i prowadzić forum czy inną stronę:)

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Tak. Wystarczy dodać odpowiednie rekordy (A) w domenie i możesz łączyć się nią z TS jak i prowadzić forum czy inną stronę :)

IDIOTA*

Jeżeli strona będzie postawiona na tym samym vps to tak.

Należy ustawić rekord A na adres ip vps.

----

Jeżeli ts3 i strona jest na innym hostingu to trzeba użyć rekordu A oraz SRV.

SRV odpowiada za TS3, a "A" kieruje na stronę www.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Skoro posiadasz VPS to czemu tam nie postawisz strony? Wtedy starczu tylko przekierowac rekord A.

Opublikowano

VPS mam idealnie przystosowanego do mojego serwera TS3 na którym jest 32 slotów i niedługo planuje zdobyć licencję itd ponieważ mam bardzo dużo ludzi na TS3 a silnik wystarczy na 500 slotów lecz z stroną myślę że mogły być lekkie problemy a chce żeby wszystko było zrobione profesjonalnie i bez niepotrzebnych problemów. Czyli jak mam TS3 na vps a stronę na innym hostingu to wystarczy zrobić ten rekord A i SRV czy to jakoś trudno się robi, są jakieś problemy później czy coś? Pewnie bez problemu znajdę w internecie jak to zrobić ale na chwilę obecną wystarczą mi te informacje tylko czy te rekordy się łatwo robi i gdzie co i jak i czy jak kupie domenę to będę miał wszystko na hostingu czy jakoś zewnętrznie? Trochę nie rozumnie napisałem ale myślę że zrozumiecie. 

EDIT: Jaka jest najlepszy "hosting" strona na której kupię domenę nie drogo i żeby wszystko było okej?

Opublikowano

Czyli nie będzie większych problemów podłączyć stronę oraz serwer TS3 pod jedną domenę?

I ponawiam pytanie najlepszy hosting?

Opublikowano

Czyli nie będzie większych problemów podłączyć stronę oraz serwer TS3 pod jedną domenę?

Nie, nie będzie.

Moim zdaniem OVH.

j

Opublikowano

Nie będzie problemu.

A hosting ci radzę ovh lub lvlup.pro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...