Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG G4 czy Samsung Galaxy Note 4?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, który z tych telefonów byście wybrali i dlaczego? Nie patrząc na cenę. Tak się zastanawiam bo w środę jadę do sklepu i nie wiem który wybrać :/ Rozmiar mi nie przeszkadza 5,7" to też spoko jak dla mnie :) Oba mi się podobają, ale chyba Note 4 ma lepszą jakość wykonania c'nie? W podobnej cenie jest też Galaxy S6 :/ Kurde pomóżcie :D

banneranim.gif

Opublikowano

LG G4, skóra jest gorsza od plastiku? Śmiechłem. Jedyna zaleta Note 4 względem G4 to rysik SPEN.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

LG G4, skóra jest gorsza od plastiku? Śmiechłem. Jedyna zaleta Note 4 względem G4 to rysik SPEN.

Miałem na myśli ramki. Będę miał etui i tak, ale po prostu chcę kupić lepszy sprzęt. Czyli LG G4 jest lepszy od Note'a 4 i Galaxy S6?

Który Ty byś wybrał?

banneranim.gif

Opublikowano

Miałem na myśli ramki. Będę miał etui i tak, ale po prostu chcę kupić lepszy sprzęt. Czyli LG G4 jest lepszy od Note'a 4 i Galaxy S6?

Który Ty byś wybrał?

LG G4. Jest lepszy od obydwóch. Przecież już ci w tamtym temacie mówiłem, w tym budżecie nie ma lepszych telefonów.

Opublikowano

Który Ty byś wybrał?

LG G4. Jest lepszy od obydwóch. Przecież już ci w tamtym temacie mówiłem, w tym budżecie nie ma lepszych telefonów.

Kurde byłem zdecydowany na LG G4 i teraz tak znikąd Note 4 mi wpadł w oko :v No dobra raczej wezmę G4, ale może się ktoś inny jeszcze wypowie?

banneranim.gif

Opublikowano

LG jest lepszy, poza tym nie będzie ci po poł roku zamulał, jak prawie każdy samsung ze swoimi nakładkami.

Ok, chyba nie ma co się zastanawiać. W środę jadę po LG G4. Wiem, że się nie zawiodę jednak po prostu chciałem wybrać najlepszy z najlepszych :) Tak na marginesie, co sądzicie o  Huawei P9? Wart swojej ceny, nie taka wysoka w sumie :p 

banneranim.gif

Opublikowano

LG jest lepszy, poza tym nie będzie ci po poł roku zamulał, jak prawie każdy samsung ze swoimi nakładkami.

Ok, chyba nie ma co się zastanawiać. W środę jadę po LG G4. Wiem, że się nie zawiodę jednak po prostu chciałem wybrać najlepszy z najlepszych :) Tak na marginesie, co sądzicie o  Huawei P9? Wart swojej ceny, nie taka wysoka w sumie :p 

Na razie to niech w ogóle wejdzie do sprzedaży.

Opublikowano

W przedsprzedaży jest, pytam czysto teoretycznie :)

banneranim.gif

Opublikowano

W przedsprzedaży jest, pytam czysto teoretycznie :)

Dopóki jeszcze nie jest w rękach konsumentów, to jeszcze nic o nim nie wiem.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngandroidfanboy

Ale pod jakim względem LG G4 jest lepszy od Note'a 4?

Procesor, aparat. Ekran jest po równo.
Snapdragon 808 jest mniej wydajny od poprzednika (805), ciepi na throttling, małe możliwości podkręcania. Exynos z Note'a jest wydajniejszy, throttling jest mu całkowicie obcy, duże możliwości OC.

Ekran - Amoled jest najlepszym ekranem na rynku. Może z powodzeniem naśladować ekran IPS. Na odwrót już nie.

Opublikowano

Exynos lub snap 805 jest wydajniejszy od 808? Ty jesteś głupi czy udajesz? A Amoled może się wypalać i zbyt bardzo jebie w oczy.

Opublikowano

@"androidfanboy" Tak, jest wydajniejszy. Jest regulacja kolorów, więc co za problem?

"Ty jesteś głupi czy udajesz?" - srsly?

Jeśli ty myślisz, że snap 805 lub exynos jest wydajniejszy od s808, to wyjdź. Każdy kto choć trochę wie o telefonach przyzna mi rację.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngandroidfanboy Tak, jest wydajniejszy. Jest regulacja kolorów, więc co za problem?

Jeśli ty myślisz, że snap 805 lub exynos jest wydajniejszy od s808, to wyjdź. Każdy kto choć trochę wie o telefonach przyzna mi rację.

XDDDDD od obu Exynosów też, c'nie? Tak samo, jak IPS > Amoled. 

Postscriptum nie odpowiadaj na ten post.

@OP jeśli jeszcze nie wybrałeś, sugeruj się opiniami na XDA. Można się sporo dowiedzieć o tym, jak sprzęt działa na najnowszym OS'ie. Osobiście powiem, że Note (N910C) na 6.0 działa perfekcyjnie.

//Za niedługo zasugeruję się regulaminem i ci blokadę na pisanie założę. 

//Po to jest MPC Forum, żeby ludzie tu pytali, a nie na XDA.

//Razeer123

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngandroidfanboy Tak, jest wydajniejszy. Jest regulacja kolorów, więc co za problem?

XDDDDD od obu Exynosów też, c'nie? Tak samo, jak IPS > Amoled. 

Postscriptum nie odpowiadaj na ten post.

@OP jeśli jeszcze nie wybrałeś, sugeruj się opiniami na XDA. Można się sporo dowiedzieć o tym, jak sprzęt działa na najnowszym OS'ie. Osobiście powiem, że Note (N910C) na 6.0 działa perfekcyjnie.

Gdzie powiedziałem, że IPS > Amoled? Powiedziałem tylko że Amoled może się wypalać.

Ehh... S808>EXYNOS5433>S805

I po czym sugerujesz że exynos jest lepszy? MHz,rdzenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...