Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie wydajności sprzętu i poprawa ilości FPS.

comic21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! 

Mam problem z osiągnięciem nawet 60! fps w CS:GO, zatem stwierdziłem, że czas na poradę ludzi, którzy wiedzą więcej.

Mój laptop:

CPU: Intel Core i5 3230M @ 2,60 GHz (Turbo 3,20GHz)

RAM: 8GB 2-Kanałowy DDR3 @ 798MHz 

Grafika: NVidia GeForce GT720M 2048MB

+ SSD Samsung 840 Evo 120GB.

Próbowałem różnych kombinacji, lecz mogę je powtórzyć zgodnie z waszymi sugestiami. 

Więc zatem, jakieś pomysły? Za wszystkie z góry dziękuje. :)

Opublikowano

Serio nie wyciagasz 60fpsow? Na integrze przy i3 3110m + 4gb ram praktycznie tyle wyciagalem na dd2 itp, ale no coz, tak wiec: 

1. Laptop na zasilaczu (czasem jak sie ma odpiety to wydajnosc jakos spada itp, tak wiec na wszelki wypadek, a baterie mozesz wyjac wtedy).

2. Wylacz w cs i w ustawieniach zasilania oszczedzanie energii.

3. Format zawsze mile widziany, tez po prostu nie wlaczone milion procesor na raz, rozumiesz. 

4. Komendy startowe: -noaafonts -novid -high -nojoy -nod3d9ex +mat_queue_mode 2 +mat_vignette_enable 0.

5. Ustawienia w grze, to sie chyba juz domyslasz, ze raczej nie wysokie. 

6. Przeczysc laptop, zmien pasty termoprzewodzace, niech ma mniejsce do "oddychania", mozesz go postawic na korkach, podkladka nie jest konieczna. (nizsze temperatury zawsze mile widziane).

To byloby na tyle, wszystkie gameboostery itp. to bullshit na kolkach, odpusc sobie.

(zrobilem maly poradnik hehe) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

polecam komende fps_max 200 (np. 200) . Też po kupnie nowego sprzetu zatanawiełem sie czemu mam tylko 60 FPS :P ta komenda pomogła :P pewnie masz ograniczenie do 60 wlaczone

Opublikowano

A ciekawe, bo ja na tym samym procku i na słabszej grafice (710m) wyciągam po 120fps na mmach.

Upewnij się, że gra działa na zintegrowanej grafice. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

masz tu config z komendami ktore powinny zwiekszyc ci iliosc FPS

http://www18.zippyshare.com/v/igi630JU/file.html

Wwal to po prostu do folderu cfg w folderze csa i w grze napisz w konsoli "exec fpscfg"

nie daje skana bo to .cfg

a i tutaj masz komendy startowe ktore moga znacznie zwiekszyc ilosc fps.

-high -threads 2 -nod9d9ex -nojoy -novid

wez sie nie wypowiadaj, jak nie wiesz co mu podsylasz, przez -threads 2 spadna mu tylko fpsy, poniewaz jego procesor ma 4 watki, testowalem na swojej i3 (tez 2r/4w)

polecam komende fps_max 200 (np. 200) . Też po kupnie nowego sprzetu zatanawiełem sie czemu mam tylko 60 FPS :P ta komenda pomogła :P pewnie masz ograniczenie do 60 wlaczone

"fabrycznie" jest fps_max 300, wiec watpie ...

Opublikowano

Zastosowałem komendy startowe, trochę się pobawiłem w ustawieniach grafiki Nvidii i FPSy podskoczyły, że mam ich nawet w porywach do 80. Tylko gdy zoom'uje to mam kolejne drastyczne spadki. Jakieś porady?

Btw, zastanawiam się czy to może być kwestia zabrudzonego laptopa, bo czyszczony od środka (oprócz sprężonego) nie był przez 2 lata, a szkoda oddawać mi go z tego powodu na gwarancję, bo czas oczekiwania to 3 tygodnie.

Opublikowano

Na gwarancje czyszczenie? XDDDD nie, nie wyczyszcza Ci go, nie na tym to polega, a grzeje sie? Jakie masz temperatury? Moze jest throttling w ogole jakis. Z tym zoomem to dziwne. Sprezone powietrze duzo Ci nie da, trzeba rozkrecic i zmienic pasty.

Opublikowano

Na gwarancje czyszczenie? XDDDD nie, nie wyczyszcza Ci go, nie na tym to polega, a grzeje sie? Jakie masz temperatury? Moze jest throttling w ogole jakis. Z tym zoomem to dziwne. Sprezone powietrze duzo Ci nie da, trzeba rozkrecic i zmienic pasty.

Nie widzę nic śmiesznego w moim wcześniejszym poście.

Owszem, czyszczenie na gwarancję, bo rozkręcenie laptopa wiąże się z jej utratą, którą posiadam aż do 2018 roku, a w umowie jest wyraźnie napisane, że obejmuje także profilaktyczne czyszczenie laptopa z kurzu i innych zabrudzeń.

Opublikowano

A jaki masz model laptopa? Niektórzy producenci pozwalają na czyszczenie laptopa bez utraty gwarancji. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A jaki masz model laptopa? Niektórzy producenci pozwalają na czyszczenie laptopa bez utraty gwarancji. 

Asus x550v.

Sprawdzone, nie mogę zdjąć dolnej pokrywy, za wyjątkiem małej klapki z dostępem do ramu i dysku twardego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...