Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak obsługiwać GUI Workbencha?

H_Brunner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę napisać moda klienckiego. Gracz otwierając workbench z trzciną w ręku ma odpalać automatyczne przerabianie trzciny na papier (całej trzciny z ekwipunku).

Handler poprawnie rozpoznaje event i ItemHeld(). Jeśli gracz otwierał workbench trzciną (i tylko trzciną) to przerzuca do właściwej klasy...

I w tej klasie chciałem przerzucać ItemStacki do slotów craftboxa a potem ze slotu z gotowym craftingiem z powrotem do inventory.

ALE NIE MAM POJĘCIA JAK?!

Może ktoś mnie oświecić? Bo im więcej TUT-ów czytam tym głupszy jestem. Pomiędzy 36 slotami inventory przerzuca mi bez problemu, a do tych górnych dobrać się nie mogę.

Opublikowano

Wersja 1.7.10 pod Forge. Kod moda jest... zmienny. Eksperymentuję z nim bez przerwy (bezskutecznie). Gdybyś znalazł chwilę na napisanie kilku słów to bardziej niż na samych instrukcjach zależy mi na przystępnym wyjaśnieniu istoty tych rzeczy bo wygląda na to, że tu jest zupełnie inaczej niż w pluginach : S

Jest entityPlayer.inventory. Bez problemu mogę stąd czytać ItemStacki ze slotów 0-35. Moge je potem wklejać w wybrany slot, ale są wtedy jakieś trefne. Niby są a tak naprawdę ich nie ma. W sumie to się cieszę, bo łatwo można by było oszukiwać minecrafta a tego nie lubię. Ale jak mam zrobić, żeby ItemStack naprawdę się przeniósł? Nie znalazłem żadnego .transfer(int SourceSlot, int TargetSlot), żadnego .moveFromTo. Tylko get i put :s

Poza tym te moje manewry obejmują tylko 36 pól inventory. Na necie podane są (w rozmaitych wersjach) numery slotów Workbencha, Furnace itp. Żaden mi przy put nie wchodzi :(

Poza .inventory jest jeszcze Container (z obiecująco brzmiącym ContainerWorkbench) i zupełnie tajemnicze dla mnie IInventory. Podejrzewam, że to właśnie rozwiązanie. Ale jak to działa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...