Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vesteris czy Invoria?

MrFremO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przerwie chciałbym chyba wrócić do metina i zastanawiam się który serwer wybrać...Jakieś +/-? Możecie podawać też inne serwery...

Opublikowano

Myślę, że Vesteris będzie okej, trzeba się tam trochę pomęczyć, bo serwer medium/hard. A o Invorii to już chyba nic nie słychać a po drugie tam jest za dużo tego wszystkiego i wydaje mi się nadrabianie po tym czasie zajmie trochę czasu.

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano

Na Vesterisie żeby sie wybić to bedzie raczej ciężko , jedno wielkie kolesiostwo na serwerze , tak sam dla siebie popykać to możesz ale nie licz na wiele. A co do Invorii to nie grałem to sie nie wypowiem.:) 

Opublikowano

Vesteris hard/medium Invoria easy/medium. Wybór należy do Ciebie czy wolisz bardziej się postarać i dłużej pograć czy raczej wszystko łatwo zdobywać.

Opublikowano

Na Vesterisie żeby sie wybić to bedzie raczej ciężko , jedno wielkie kolesiostwo na serwerze , tak sam dla siebie popykać to możesz ale nie licz na wiele. A co do Invorii to nie grałem to sie nie wypowiem. :)

Czy ciebie pojebalo? Proszę pokazać jakieś dowody, bo aktualnie są to zwykłe pomówienia.

Opublikowano

Chcesz wybierać pomiędzy dwoma różnymi typami serwerów.

Obydwa są równie dobre, nawet bym powiedział że Vesteris lepszy.

Osobiście bym wybrał Vesterisa, jest dość ciekawa rozgrywka i przyjemna, nie ma jakoś wielkich trudności.

Opublikowano

Vesteris jest lepszym serwerem, moje zdanie opieram na tym że są tam bardzo częste eventy, fajna atmosfera i rozgrywka na wysokim poziomie. Dawno nie grałem w metina-interesowałem się serwerami tylko pod względem który szybciej padnie. Vesteris jest pierwszym serwerem, na którym zdecydowałem się zagrać po długiej przerwie i się nie zawiodłem  B)

Opublikowano

Na Vesterisie żeby sie wybić to bedzie raczej ciężko , jedno wielkie kolesiostwo na serwerze , tak sam dla siebie popykać to możesz ale nie licz na wiele. A co do Invorii to nie grałem to sie nie wypowiem. :)

Czy ciebie pojebalo? Proszę pokazać jakieś dowody, bo aktualnie są to zwykłe pomówienia.

Prosze Cie , serwer stoi od X czasu i Ci sami ludzie , te same czuby grają tam od kilku miesięcy, cały serwer sie kręci wokół tych osób albo 2 gildii , wystarczy wejść na forum serwera, w dodatku to banda cwaniaków jak dla mnie. Nie broń swojej świętości za wszelką cene, taka prawda, od zera to Ci może w IS przysmarować i dropić przez tydzien zmianki na WO. ;)

Opublikowano

gram 2 tyg  sam mam juz eq exp 75+9 full skille P bufka Sille P solo wszystko da rade 

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

Prosze Cie , serwer stoi od X czasu i Ci sami ludzie , te same czuby grają tam od kilku miesięcy, cały serwer sie kręci wokół tych osób albo 2 gildii , wystarczy wejść na forum serwera, w dodatku to banda cwaniaków jak dla mnie. Nie broń swojej świętości za wszelką cene, taka prawda, od zera to Ci może w IS przysmarować i dropić przez tydzien zmianki na WO. ;)

Grają bo wciąż nie osiągnęli wszystkiego. Wracaj na swoje easy, bo widać że nie nadajesz się do gry na innych serwerach.

Opublikowano

Grają bo wciąż nie osiągnęli wszystkiego. Wracaj na swoje easy, bo widać że nie nadajesz się do gry na innych serwerach.

Nie bój sie , ja już swoje na Vesterisie osiągnałem. Dochodząc do pewnego puntku na tym serwerze zastanawiasz sie czy to ma sens?. Za stary jest ten serwer na jaką kolwiek rywalizacje grupową , nie mówie solo bo to już kompletnie odpada. Nie mówie że to słaby serwer i tego nigdy nie napisałem. Jest jednym z lepszych ale nie broń go pod kazdym postem bo to bez sensu. 

Jeśli chcesz pograć , mieć radość z gry albo satysfakcje z progresowania to możesz zagrać na Vesterisie, ale jak chcesz sie konkretnie rozkręcać to radzę sobie odpuścić, nie ma sensu, kompletniee; )

Opublikowano

Naucz się grać w Meitna, a wtedy bierz się za ocenianie serwerów.

Ty swoje dalej będziesz pisał, rób co chcesz ,myśl co chcesz, mam to w dupie. Wyraziłem swoją opinie bo moge , bo po to jest forum. Ale gdzie sie nie pojawi słowo Vesteris tam sie pojawia jego obrońca. Pokory troche by Ci sie przydało ;)

Opublikowano

Naucz się grać w Meitna, a wtedy bierz się za ocenianie serwerów.

Ty swoje dalej będziesz pisał, rób co chcesz ,myśl co chcesz, mam to w dupie. Wyraziłem swoją opinie bo moge , bo po to jest forum. Ale gdzie sie nie pojawi słowo Vesteris tam sie pojawia jego obrońca. Pokory troche by Ci sie przydało ;)

Ciężko nie jest. W 2 dni zrobiłem sobie woja już z aurą p i buffa też z p. Kilka kkk w bagażniku. Od zera. Bez znajomości też się da, tylko trzeba umiejętnie ludzi oszukiwać.

/Generalnie to polecam Vesteris. Administracja na poziomie(z mojego doświadczenia). Gracze, nawet ci starzy, są wporzo. Nie wyczułem specjalnie cwaniactwa z ich strony. Chyba że lowkey

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Wydaje mi się, że to, że są stali gracze (prócz nowych, którzy przychodzą i często również zostają na dłużej), są z nami już rok (!), jest tylko zaletą serwera, a nie jego wadą. Skoro ktoś przegrał praktycznie rok na serwerze, to chyba świadczy to o tym, że serwer nie jest słaby czy nudny. Poza tym, tak jak napisałam, nowych graczy jest mnóstwo i nie mają problemu z wybiciem się. Pojawiają się nowe, silne gildie.

Zapraszam na Vesteris. :)

xdnXBJo.png

Opublikowano

Z tych dwóch to polecam Vesteris bo przyjemnie mi się tam grało.

Od siebie polecam oczywiście Dreikona.

Serwer Easy, dużo wojen i pvp ;)

Opublikowano

Z tych dwóch to polecam Vesteris bo przyjemnie mi się tam grało.

Od siebie polecam oczywiście Dreikona.

Serwer Easy, dużo wojen i pvp ;)

klamiesz prosto w oczy

giphy.gif

Opublikowano

Vesteris. ^^ Można szybciutko się wybić i cieszyć się rozgrywką. ;)

Na invorii to pewnie śmiga tylko nieśmiertelne asylum, a rozgrywka na poziomie 220-240 jest znikoma.

Opublikowano

Invoria całkiem spoko dopracowany serwer. Jednak powoli się już wykrusza, topowa jest 1 gildia i na 2 max mapach możesz sobie pomarzyć o dropie. Poza tym. Administracja w razie problemów powie Ci - Gówno nas to obchodzi sam sobie radź więc polecam Ci opcję nr 2 czyli Vesteris :)

Opublikowano

oba serwery to jedne z lepszych z polskiej sceny na ten moment, vesteris to medium/hard a Invoria easy/medium także wybór zależy od ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...