Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Galio nie jest grany ?

ViQney

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego ? Ma ładny dmg, dobre W, fajne ulti. Więc czemu nikt nim nie gra ? Rozumiem, że takie postacie jak Udyr z niedźwiedziem czy Braum z pasywką mogą przerwać jego ulti, ale nie w każdym meczu walczymy z takimi postaciami. 

Opublikowano

Prostacko łatwy do skontrowania, zero escape systemu, na mida potrzebujesz normalnego DMG dealera, z Galio w zadawaniu DPS bardzo odstaje od obecnych postaci w mecie, na topa jest viable tylko i wyłącznie jako kontra na postacie AP, a wlasciwie jedynym magiem w mecie na górnej linii jest Ekko, który i tak rushuje tank itemki. Ulta na poziomie D+ nie skastujesz nawet pół sekundy, a gówna z niższych dywizji nie używaja mózgu tylko grają tym, co "topka" (która Galio nie gra z powodów, które wymieniłem). Brak jakiejkolwiek mobilnosci oraz zbyt duża zależność od flasha, podatny na poke. Mniej wiecej dlatego grany nie jest.

Opublikowano

Prawda jest taka, że balans postaci zaszedł do miejsca w którym mamy 3 typy postaci:

1. Postacie nowe/po reworku. Oczywiście mnóstwo pierdółek ujek mułek i cud na kiju. Przykładowo Poppy, Illaoi, Fiora etc.

2. Postacie które dzięki nowej mecie w itemkach potrafią mieć np 4.5k hp i robić więcej dmg od ADC. Np Ekko, Akali itd.

3. Postacie "zapomnianie" przez Riot Games. Czyli część magów, spora część toplinerów, postacie które były silne ale ich największym nerfem był ogromny buff do postaci z którymi rywalizuje na linii. Prosta sytuacja z rankeda. Gram Irelią, mam 8/0 a Illaoi w enemy 1/9. Miałem wtedy bodajże 14lv Illaoi 11. Co się stało? "Wyciągneła" moją duszę, puściła ulta i nawet nie zdążyłem uciec do miniona gdy zrobiła mi 2.5k dmg (ult + to gówno co dusze wyciąga). Do tych postaci zalicza się także Galio, jakieś Jinx (choć ona pomału wraca), Irelia, Gnar itd.

A tak wracając do Twojego pytania, to są picki którymi wystarczy wejść do gry i czasami uderzać dłonią w klawiaturę żeby wygrać mecz. Więc to one "królują".

beV5mzZ.png

Opublikowano

Brak escape'u, łatwy do skontrowania, za mały damage, nudna mechanika, nie wpasowuje się do team compów i do obecnej itemizacji.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Specjalista
Opublikowano

Ni to mid, Ni to top, imo aramki może być, ma słabe obrażenia, w tej mecie na ma tak naprawdę escape'u, dostanie slowa i go nie ma, ult w miarę ok, nie jestem pewny czy cleanse go ściąga, ale jeśli tak to kolejny powód aby nim nie grać, kolejnym jego wielkim minusem jest to że jest strasznie nudny, nawet jak dostanie buffy, to myślę że ciężko mu będzie wrócić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...