Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze autko jak myślicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako, że nie znam się zbytnio na autach, a na miesiącach dostanę auto od ojca - Fiat Bravo 2.0 20V. Zwracam się tutaj do was z pytaniem, czy to dobre auto jak na swoje pierwsze przygody?

Ten fiacik który dostane ma LPG, także ze spalaniem jako takich problemów nie będzie, ale oglądając filmiki na yt coś pokoju tego - https://www.youtube.com/watch?v=8NynHNhtEiw&nohtml5=False  obawiam się, że to troszkę za 'mocne' auto dla mnie, coś ktoś poradzi?

Opublikowano

Przecież nie musisz "szpanować" i udawać przygłupa przy kolegach jeżdżąc 150 po wsiach. Jak ma CI dać ojciec to bierz albo się zawiniesz na drzewie albo nauczysz jeździć. Ten fiat z filmiku to nie jest na pewno seryjniak tylko jakiś "chipowany", więc nie bój się Twój seryjny tak nie będzie latał.

Opublikowano

Obawiasz się 147 koni? :P Kuzyn dostał na 18 urodziny najmocniejszą E39 i mimo ogromnej mocy nie dostał szału i jeździ w miarę kulturalnie. Z kolei sąsiedzi mają 500 konne Porsche Cayenne, którym jeździ ich syn i również mu nie odwala. Ta moc nie jest koniecznie po to aby jeździć non-stop powyżej 200 km/h. Fajnie to się spisuję przy wyprzedzaniu i ew. przy dynamicznej jeździe. Poza tym razem z dużą mocą idzie w parzę ładny dźwięk. :v

Jeśli nie grasz w metina, lola lub cs go i jesteś w miarę stabilny psychicznie to - Tak dasz radę. :v

Ten filmik to jakiś kabaret. Nawet Tesla tak nie przyspiesza xddd

Opublikowano

Jak jest zadbany to pojeździsz. Przejrzałem sobie specyfikę samochodu i jego osiągi, więc jak na pierwsze auto możesz spokojnie brać.

160 tyś przejechane, zadbany :)

Opublikowano

Właśnie jakub dobrze gada, jeżeli ojciec chce dać ci za darmo ten wóz to bierz, dodatkowo nauczysz się jeździć i w późniejszym okresie kupisz sobie już jakieś lepsze z większą mocą. 

Opublikowano

Pierwsze auto może być nawet najgorsze - byleby jeździło. Nikt "normalny" nie miał jako 1. auto Ferrari czy Maserati. Bierz to co dają :)

6304914575543571492781.gif

Opublikowano

nie musisz cisnąć do końca, ale ja jestem przy tezie że na pierwsze auto :

-jak jesteś debilem to silnik 50 koni

-jak nie jesteś debilem to powyżej 120 koni

zobaczysz przy wyjeździe z pierwszeństwa, przy wyprzedzaniu że im więcej tym bezpieczniej, no chyba że jesteś niedojebany i zamykasz licznik w każdym możliwym momencie 

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

­

Ten fiacik który dostane ma LPG, także ze spalaniem jako takich problemów nie będzie, ale oglądając filmiki na yt coś pokoju tego - https://www.youtube.com/watch?v=8NynHNhtEiw&nohtml5=False  obawiam się, że to troszkę za 'mocne' auto dla mnie, coś ktoś poradzi?

Auto nie może być za "mocne" dla Ciebie i nie możesz się jako nowy kierowca samochodu bać. Jak nie masz mentalności "będę zapie****", że tak powiem to każdy samochód do jazdy się na początek nadaje.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Na pierwszy samochód coś z tylnim napęd. A czego? Bo 2 razy szybciej nauczy się prowadzić samochód :). BMW e36, e39, e46. Pełno silników. Napisz mi na priv jaki typ wolisz i coś ci poradzę.

*Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...