Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

DNS Unlocker - Logi FRST

WcisekPL

Pytanie

Opublikowano

Witam, bardzo proszę o pomoc. Od kilu dni mój komputer jest zainfekowany wirusem DNS Unlocker. Usunąłem go już w panelu sterowania > programy i funkcje, nic nie dało. Użyłem również adwcleaner, nic nie pomogło, w dodatki w przeglądarce również usunąłem, lecz problem nadal jest. Bardzo proszę o podanie mi fixlist.txt do FRST.

Addition.txt

FRST.txt

Shortcut.txt

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DNS unlocker to jedno, drugie to Tencent. Nie ma wpisu deinstalacyjnego w rejestrze, więc musisz wejść do C:\Program Files (x86)\Tencent\ lub \Tenccent\QQPCMgr i znaleźć plik .exe od deinstalacji. 

Fix:

Closeprocesses:
ShellIconOverlayIdentifiers: [.QMDeskTopGCIcon] -> {B7667919-3765-4815-A66D-98A09BE662D6} =>  Brak pliku
HKLM-x32\...\Run: [ QQPCTray] => "C:\Program Files (x86)\Tencent\QQPCMgr\11.4.17347.218\QQPCTRAY.EXE" /regrun /qqrepair

CMD: dir /a "C:\Users\galanonim\appdata\Local"
CMD: dir /a "C:\Users\galanonim\appdata\Roaming"
CMD: dir /a "C:\Users\galanonim\appdata\Locallow"
CMD: dir /a "C:\Program Files (x86)"
CMD: dir /a "C:\Program Files"
CMD: dir /a "C:\ProgramData"
CMD: dir /a "C:\program files (x86)\common files"
RemoveProxy:
EmptyTemp:
Zapisz powyższy fix w notatniku jako fixlist.txt, umieść obok FRST i kliknij FIX. Po restarcie przedstaw fixlog który utworzy się w miejscu w którym znajduje się FRST oraz wykonaj nowe logi.
Opublikowano

W logach już nic nie widać.

Jeszcze dla pewności

C:\Program Files (x86)\Tencent
Zapisz jako fixlist.txt, umieść obok FRST i kliknij FIX.

Powiedz jak wygląda sytuacja z systemem

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc. Z moich obserwacji (posprawdzałem po necie jak chodzi) wynika, że DNS unlocker już nie działa. Dziękuję ci z całego serca!

A co do tego Tencenta, niestety, gdy chciałem usunąć tego DNS Unlocker, usunąłem folder właśnie z tym Tencentem. (usuwałem wszystkie podejrzane foldery)

Logi w załączniku.

Jeszcze raz dziękuję!

FRST.txt

Fixlog.txt

Addition.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...