Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą ofertę hostingu wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wybrałem 4 hostingi serwerów minecraft, które mi odpowiadają. Ale nie jestem w stanie sam wybrać. Powiedzmy, że mój serwer na wersji 1.7.2 na starcie będzie posiadał 50 graczy i posiada 20 pluginów i kilka skryptów. Ile musi posiadać serwer pamięci RAM żeby nie lagował?

Proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się zna.

A co do hostingów to tak. Wybrałem te oferty:

TNT Silver na fiberhost.pl

Premium na craftserve.pl

Oferta z 3GB RAM na enderchest.pl

Emerald na Crafthost.pl

Zdecydowałbym się na enderchest z powodu darmowej strony www, oraz dodatkowych 5 dni.

Przeszkadza mi jedynie dopisek ench.pl oraz ten RAM nie wiem czy wystarczy. Każda oferta kosztuje 30zł za 30 dni, oprócz enderchest, który daje 5 dni gratis.

Proszę o pomoc w sprawie enderchest.pl ew. dobranie innego z tych 4 hostingów z tych ofert dla mnie.

Opublikowano

Czy wymieniłem lvlup.pro?

Muszę wybrać jeden z tych hostingów.

Chcę wiedzieć czy wystarczy mi 3GB RAM na enderchest.pl na serwer pvp 1.7.2 z 50 graczami i ok. 20-25 pluginami.

Jeżeli będzie lagować to którą mam wybrać ofertęz wyżej wymienionych?

Opublikowano

Pamięć ram praktycznie nie ma wpływu na lagi, najważniejsze jest łącze i kolejno procesor z dyskiem (chociaż też nie zawsze).

Najbardziej optymalnym rozwiązaniem będzie wydzierżawienie maszyny dedykowanej lub VPS z dobrą wirtualizacją, a co za tym idzie separacją. Na twoim miejscu unikałbym slotówek jak ognia.

Opublikowano

Ale na pierwszą edycję, sprawdzić czy serwer wypali, taki miesiąc próbny to enderchest się chyba nadaje? Nie chcę startować od razu z serwerem VPS bez potrzeby.

Opublikowano

Ale na pierwszą edycję, sprawdzić czy serwer wypali, taki miesiąc próbny to enderchest się chyba nadaje? Nie chcę startować od razu z serwerem VPS bez potrzeby.

Enderchest ma tylko dobrą "prezentację" a w rzeczywistście nie jest taki fajny. Wiem bo miałem i nie polecam.

Opublikowano

20 pluginów, 50 graczy, kilka skryptów i 3GB ram'u? To będzie za mało, szczególnie że to serwer pvp gdzie lagi nie powinny w ogóle występować. Radziłbym pobawić się z VPSami, ze slotówkami różnie bywa.

Opublikowano

Z tych hostingów które wymieniłeś to zdecydowanie odradzałbym fiberhosta i craftserve, złom jakich mało i hajs wyrzucony w błoto. Fiberhost ma ogólnie maszyny z dirtu do niczego się nie nadające, jakieś dziwne wyłączenia serwerów itd. (sam miałem... porażka), a co do craftserve to kiedyś był jednym z najlepszych hostingów, obecnie są nic nie warci, drugi fiberhost normalnie...

Crafthost jest godny polecenia, są dość nowym hostingiem, nie mają jeszcze tak bardzo obciążonych maszyn co przekłada się na wydajność serwera.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Jeszcze jedno. Wiele hostingów jak i crafthost dopinają swoją nazwę do domeny serwera np. Nazwa.ench.pl, nazwa.msrv.pl itp. Czy da sie tego pozbyc? W jakikolwiek sposob?

Opublikowano

No to tak : 

- fiberhost to największy syf jaki może być . Dlaczego ? A no dlatego że przy troche większej ilości graczy serwer jest wiecznie wywalany ( mówię tu o 20 - 30 graczach ) więc nie wiem co ty za maszyne musiałbyś tam wykupić żeby to utrzymała .

enderchest : tutaj też nie byłem jakoś zadowolony (miałem tu serwer przez 3 albo 4 miesiące ? Nie pamiętam ale mniejsza ) Co jakiś czas mi wywalało serwery (  mówie tu co 2 - 3 dni najczęściej w nocy [ oczywiście nie zawsze co 2 3 dni ] ) i mimo tego miałem auto uruchamianie to nic ! Więc jak to ktoś tam pisał oni mają tylko dobrą reklame a nawet BOK nie odpowiada na pytania . 

craftserve tutaj trzymam serwer już kolejny miesiąc i jestem na prawde zadowolony . Polecam !

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Skoro musi być jakiś hosting z Twojej listy musiałby byc to hosting crafthost (dobre maszyny).

Lepszym rozwiązaniem oczywiście byłby VPS z LVLUP

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...