-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Czaromirus
Czaromirus
Witam, jestem od 2013r. czytelnikiem PCFormat-u oraz Komputer Świat-a. W mojej kolekcji znajdują się płyty takie jak: "Kaspersky Rescue Disk 10" od PCFormat-u oraz "Płyta Ratunkowa 2016" od Komputer Świat-a. Kaspersky uratował moje dane z komputera stacjonarnego, gdy Windows postanowił się nie odpalić. Płyta na stacjonarce (Kaspersky Rescue Disk 10) bootował się bez problemu po wybraniu w BIOS-ie startu z CD/DVD. Mój laptop przy niezłym obciążeniu złapał zwieche na tyle poważną, że nie obeszło się bez wyłączenie go "na twardo" czyli przyciskiem zasilania. Po próbie włączenia go na nowo system pokazał napis "Automatyczna naprawa systemu" za 15min "Diagnozowanie komputera" i za kolejne 30min "Naprawianie błędów z dysku. Wykonanie tej czynności może zająć ponad godzinę". Czekałem ze 3 godziny, ale nic się nie działo. Zostawiłem lapka na noc. Rano dalej to samo... Postanowiłem odpalić mojego Kasperskiego. Włożyłem płytę do napędu, Odpaliłem BIOS, ale nie znalazłem tam opcji bootowania z CD/DVD. Włożyłem "Płytę ratunkową 2016, o dziwo pojawiła się opcja bootowania z płyty. Sam program uruchomił się bezproblemowo jednak nie miałem wglądu do dysku C, na którym miałem zapisane ważne dane. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? A może da się przereinstalować Windowsa bez utraty danych z dysku C, ale od razu mówię, że nie mam kopii zapasowe Windows. Jakieś inne pomysły?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.