Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód do 9k z LPG

ButlaTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że audi - to samochód o klasę wyżej niż marny ford.

Opublikowano

Nie lepiej zainwestować w coś nieco nowszego, a trochę niższej klasy auto? Tutaj raczej pomocy na temat samochodów nie znajdziesz, bo większość osób ma 16/17 lat i siedziała za kierownicą jedynie w GTA. Poszukaj pomocy na forum samochodowym, istnieje większa szansa, że auto które Ci tam polecą będzie dobrym wydatkiem, a nie pieniędzmi wywalonymi w błoto.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Zależy ci na oszczędności czy raczej na brak pieniędzy nie narzekasz? Jeśli oszczędność to kup zadbane Punto 2 z LPG lub Smarta na diesla +/- 4 litry pali, dobre przyspieszenie, ładna kulturka jazdy i ogólnie samochód mimo komicznego wyglądu jest z miarę wysokiej półki.

Jeśli pieniążków na paliwo masz dużo to można pomyśleć o jakimś BMW E39 lub audi A4. Mercedes w124 jest również genialny, ale spala ogromne ilości paliwa.

Opublikowano

Słuchaj, kup sobie Astrę F z dobrą instalacją gazową - auto kosztuje grosze, a za resztę doprowadź je do porządku. Części są śmiesznie tanie. Gwarantuję, że będzie Ci służyło przez lata. A i jest bardzo wygodne, mój znajomy jeździ takim cackiem i nie może przestać chwalić, czemu w sumie niezbyt się dziwię. O ile masz jako takie pojęcie o motoryzacji i zależy Ci na aucie z duszą spokojnie możesz szukać wśród starszych modeli.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jak na miasto to diesla się nie opłaca, tylko gaz. Astra F jest paskudna, jak już to lepiej inwestować w tą nieco nowszą budę lub vectre. Szczególnie, że autor dysponuje kwotą 9 tysięcy, a takie auto można dostać w dobrym stanie za 5-6 tysięcy. Koszty utrzymania są śmieszne, bo jeździsz praktycznie za darmo, a części też nie brakuje. O tyle minus, że auto mało oryginalne, bo co 3-4 osoba tym jeździ. Warto zajrzeć do tego artykułu http://www.forumsamochodowe.pl/czy-na-pewno-stac-cie-na-diesla-vt88824,45.htm

Opublikowano

Zależy ci na oszczędności czy raczej na brak pieniędzy nie narzekasz? Jeśli oszczędność to kup zadbane Punto 2 z LPG lub Smarta na diesla +/- 4 litry pali, dobre przyspieszenie, ładna kulturka jazdy i ogólnie samochód mimo komicznego wyglądu jest z miarę wysokiej półki.

Jeśli pieniążków na paliwo masz dużo to można pomyśleć o jakimś BMW E39 lub audi A4. Mercedes w124 jest również genialny, ale spala ogromne ilości paliwa.

Pewnie jakby miał dużo, to nie szukałby LPG. Pierwsze auto albo jakieś do poruszania się po mieście powinno być ekonomiczne i tanie w utrzymaniu.

Nie jakieś bmki/audi/mercedesy. Co do wyboru, to Mexantine.

Ewentualnie jak lubisz się bawić, to obczajasz auta na mobile.de/autoscout24.de. Znajdziesz tam fiesty, corsy, astry i inne w przedziałach od 350-600 euro. Wiekszość sprawna, do lekkich poprawek. Znajomy sprowadza takie szroty. Poprawia drobne usterki i sprzedaje w Polsce.

Sam gdybyś znalazł, to kupujesz bilet na bus za 200zł. Wracasz już autem.

@Dektored jak chcesz oryginalne auto, to kup jakiegoś aston martina, maserati. Ja na pierwsze kupiłem peżota 206 i nie narzekałem.

Niektórzy mają chore wymagania. Chcą więcej, dając mało.

@Marceli99 tu się zgodzę. Smart fortwo to bardzo dobry wybór na miasto. Wiele firm bierze smarty na firmowe samochody.

Opublikowano

Pewnie jakby miał dużo, to nie szukałby LPG. Pierwsze auto albo jakieś do poruszania się po mieście powinno być ekonomiczne i tanie w utrzymaniu.

Nie jakieś bmki/audi/mercedesy. Co do wyboru, to Mexantine.

Ewentualnie jak lubisz się bawić, to obczajasz auta na mobile.de/autoscout24.de. Znajdziesz tam fiesty, corsy, astry i inne w przedziałach od 350-600 euro. Wiekszość sprawna, do lekkich poprawek. Znajomy sprowadza takie szroty. Poprawia drobne usterki i sprzedaje w Polsce.

Sam gdybyś znalazł, to kupujesz bilet na bus za 200zł. Wracasz już autem.

@Dektored jak chcesz oryginalne auto, to kup jakiegoś aston martina, maserati. Ja na pierwsze kupiłem peżota 206 i nie narzekałem.

Niektórzy mają chore wymagania. Chcą więcej, dając mało.

Znam takich co do terenówek za 100 tysięcy montują instalację gazową. Niektórzy mają paliwo po taniości lub gaz... także... :v

SMART fortwo mimo że w dieslu jest samochodem typowo miejskim, który jeździ dosłownie na oparach. Nie należy smarcika zaliczać do typowych samochodów na dieslu pokroju beemka czy audi. Tam siedzi taki malutki silniczek, że hoho... żeby było zabawnie... połowa silnika jest pod bagażnikiem, a druga połowa pod maską. :v Samochód jest także w miarę tani w naprawie. Droższy w utrzymaniu od punciaka, ale tańszy niż typowa beemka.

Opublikowano

Nie chce diesla to napewno. Ople wydaja mi sie strasznie tandetne i żaden model opla mi sie nie podoba ( no tylko insygnia) Szukam auta aby miało chociaż  klimatyzacje i nie wyglądało jak astra 1  :yay: Podobaja mi sie sedany ogólnie

Opublikowano

przysłowie mówi "ford gówno wort"    wort - wart

bierz audice

@Bezprawie

lol jaki typeczek, napisałem, że to przysłowie i co wyraz wort oznacza w tym przysłowiu, czytaj ze zrozumieniem.

@ edit

Nie wiem czy wiesz co to jest staropolski język xD:v

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

przysłowie mówi "ford gówno wort"    wort - wart

bierz audice

Wort - słowo. Nie pisz, jak języka nie znasz, bo ktoś inny może podłapać twoje błędy. Wert - wart.

/@PaTrOL *DG* zabawny jesteś. Przysłowie przysłowiem, ale słowo wort ma jedno znaczenie :)

Wiem , szukałem i nie znalazłem nic.

Ewentualnie peugeot 307 1.6/2.0 lpg albo polo 1.6

Opublikowano

A co sądzisz o peugocie 406? Też w miarę tanie auto i ekonomiczne. W Twoim budżecie można już jakiegoś fajnego znaleźć.

Opublikowano

A co sądzisz o peugocie 406? Też w miarę tanie auto i ekonomiczne. W Twoim budżecie można już jakiegoś fajnego znaleźć.

Chyba poczekam na jakieś ładne audi. 

Admin Cienia
Opublikowano

nie problem kupić, tylko potem utrzymać

a wort to po kaszubsku wart

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Passat b5, b5fl, skoda fabia/octavia bardzo dobre samochody, sam mam octavie tyle ze w dieslu i nie mam na co narzekac, od 2 lat wymienilem jedynie przepływomierz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...