Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Tahm Kench czy Illaoi?

adrian1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić champa który jest bardzo dobry na liniach takich jak Top i Jungle lecz nie wiem czy wybrać Tahma czy Illaoi. Chciałbym żeby się sprawdzał w teamfightach i miał wysoki DMG. 

Opublikowano

Oba wymienione championy są raczej do gry na topie. Ogólnie poleciłbym Tahm Kencha z tej dwójki. Ma dobry roaming z ultem, pewną formę poke'u, skalowanie pasywki z HP, tarcza i oczywiście jedzenie sojuszników :v 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jak do tf to Ilaoi ale to postac do dupy mozesz wleciec w srodek tf i uzyc ulti pozniej spamic w i moze cos zrobisz

Opublikowano

Polecam ci Tahm Kencha

Illaoi jest bardzo mocna ale dostanie 2 stuny i padnie, nic innego nie zrobi, chyba że solo penta na papierowy team. Ciezko jest nią do końca wygrać solo gre mimo miliardowego dmg oraz heala za każdą macke

Tahm kench, robisz się full tank, hydre pod tanka najwyżej, jesteś nieśmiertelny (masz 2 życia jak kot) a bijesz taki dmg, że przeciwnikom odechcewa się grać.

Polecam bardziej tahm lecz tylko na topa z tych dwóch lini, na jungli nie wiem czy działa ale może działać. 

Opublikowano

Moim zdaniem tylko Tahm Kench. Ilaoi jest wg mnie zbyt łatwy do skontrowania.

Ma denerwującego slowa z Q i mały CD przy tym, stuna, em nie wiem jak to nazwać - połknięcie przeciwnika czy ratowanie sojusznika. Dodatkowo, jeżeli jesteś na high elo, jego ult jest świetny do roamingu, taki drugi teleport nieraz. No i jego ogromna tarcza. Wszystkie skille ma przydatne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...