Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie serwera

Co by Wam bardziej odpowiadało na serwerze survival?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja serwera

• 1.5.x
      4
    • 1.6.x
      0
    • 1.7.x
      9
    • 1.8.x
      4
    • 1.9.x
      11
  2. 2. Poziom trudności

• Easy
      3
    • Normal
      10
    • Hard
      15
  3. 3. Spawn

• Zwykły spawn i możliwość powrotu komendą /spawn
      16
    • Zwykły spawn, bez możliwości powrotu
      7
    • Brak spawnu, pojawiamy się na losowych kordach
      5
  4. 4. Kity

• Standardowe kity (co 12h trochę jedzenia i kamienne narzędzia)
      10
    • Brak kitów
      18
  5. 5. Home

• Jeden /home
      17
    • Brak /home
      11
  6. 6. Skrzynie

• Możliwość zabezpieczenia skrzyń
      9
    • Brak możliwości zabezpieczenia skrzyń
      19
  7. 7. Tpa

• Dostęp do /tpa, /tpahere, /tpdeny
      19
    • Brak dostępu do teleportacji
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zrobić prosty serwer survival, ponieważ mam serwer dostępny jeszcze przez dłuuugi czas, a żeby się nie marnował, a ja nie mam pomysłu, postanowiłem spytać się Was o kilka spraw.

Proszę nie pisać rzeczy typu "Twój serwer - Twoje decyzje", bo serwer robię żeby się dedyk nie zmarnował, 4fun. Nie bójcie się że szybko padnie, bo będzie działał jeszcze dość długi czas.

Będę wdzięczny za głosy  :)

Opublikowano

Jak masz robic survivala porządnego to się postaraj,jeżeli będziesz potrzebować pomocy odezwij się na pw ;)

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Jeżeli chcesz się wyróżnić i zrobić dobry serwer 4fun to zrób hardcore bez żadnej teleportacji, frakcji zabezpieczenia skrzyń i innego gówna psującego grę.

Opublikowano

Mój apel:

Za nami już wersja 1.9, a większość serwerów stoi nadal na 1.7 Czas to zmienić. Proszę wszystkich administratorów serwerów minecraft o przejście na wersję 1.9 (bądź minimum 1.8). Gracze nie aktualizują wersji, gdyż większość serwerów jakie robicie jest na 1.7 znaczy, że to nie jest juz wina Zycza, a Wasza. Zaletami takiej zmiany byłyby:

1. Nowe przedmioty,

2. więcej możliwości grzebania w pluginach i skryptach (Daje wam to więcej ciekawych rzeczy)

Po za tym przypominam także, że każdy system trzeba aktualizować SYSTEMATYCZNIE. Dlatego też sądzę, że wszystkie serwery z 1.7 nie powinny juz istnieć. Aktualizujcie sie!

Odpowiedz jest jasna - wersja 1.9

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

@HOMER12

Też uważam że 1.9 to zmiana na lepsze, ale wielu osobom nie wiedzieć czemu nie podobają się wersje 1.8+

Na PaperSpigot 1.9 są jakieś dziwne problemy z ładowaniem świata (podczas biegu sprintem dobiega się do miejsca w którym bloki są niewidzialne, trzeba poczekać z 5 sekund zanim się pojawią) i często wyrzuca z serwera :/

Na 1.7 i 1.8 nie ma żadnego problemu, może to wina niedopracowanego silnika (może wyszedł już lepszy silnik 1.9)

@ref

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś zrobić serwer survival bez żadnych modyfikacji zmieniających rozgrywkę... Czysty survival na WHITE LIST to najlepsze rozwiązanie :) 

Na 100% znajdziesz ludzi, którzy chcieliby zagrać na takim o to serwerze ze swoimi kolegami i innymi graczami.

Na aktualnych serwerach mc wkur**a mnie to, ze ludzie zabijają się z byle jakiego powodu oraz niszcza i okradaja inne domy ;/...

Z chęcią zagrałbym na takim serwerze.

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli masz wystarczająco środków,chęci zrób cos podchodzącego pod dawnego skkf'a

Opublikowano

Drobna sugestia. By przyciągnąć dużą ilość graczy na swój serwer trzeba mieć dużo pomysłów. Serwerów jest bardzo dużo i nie jest to najprostsze. Przede wszystkim serwer widziałbym na wersji 1.9. Sugerowałbym także stworzenie trudnej wyprawy poprzez kwadratowy świat. Trudne zdobywanie surowców, mało komend, dużo celów w grze.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...