Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o firmie OTTO Polska

Challenjour

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio na fb wyskakują przeróżne sponsorowane reklamy. Zainteresowała mnie reklama firmy OTTO Polska (https://www.ottopraca.pl/), która oferuje pośrednictwo w zatrudnieniu zagranicą (i nie tylko).

Poczytałem opinie o tej firmie i są podzielone. Jedni mówią, że straszne warunki mieszkaniowe (oni nam je wynajmują, potrącają nam z pensji ileś tam euro), a drudzy, że bardzo dobra opcja na zarobek.

Większość ich ofert to praca fizyczna na magazynie itp ale za takie 900 euro to ja i mogę głupie mięso pakować. Język angielski wystarcza w stopniu "dobrym", więc się poważnie nad tym zastanawiam bo Holandia świetny kraj.

Ktoś z was albo z waszych znajomych korzystał z tych usług? Albo z usług innej ciekawszej firmy? Bo nie ma co ufać każdej opinii, bo mogą być opłacane a tutaj wątpie, że ktoś z ich firmy zagląda :v

Opublikowano

Niby mozesz isc, ale w umowie powinno byc wszystko jasno okreslone.

Oczywiscie normalne mieszkanie, a nie gulag 5m^2 na 10 osob. Wiekszosc firm tak oszukuje, ze wkladaja bydlo do malych ruder i nawet z wynajmu zarabiaja wiecej od wlasciciela. Wiekszosc tych posrednictw pracy, zwlaszcza do pracy za granica, to jebani chuje, kretacze, wyzyskiwacze. Sam wolalbym w Polsce pracowac za mniej, niz dac wyzyskiwac.

Nowicjusz
Opublikowano

Biuro pośrednicze jest dobre, gdy ktoś szuka pracy sezonowo/dodatkowo w Polsce. Nigdy za granicę bym nie wyjechał.

xD

Opublikowano

Nie polecam, ściągają ogromną prowizję z zarobków, prawie 25%. Po miesiącu pracy na nocnych zmianach w firmie kurierskiej dostałem 600zł, parodia.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie polecam, ściągają ogromną prowizję z zarobków, prawie 25%. Po miesiącu pracy na nocnych zmianach w firmie kurierskiej dostałem 600zł, parodia.

Nie parodia, tylko brak zainteresowania. Na umowie powinno się wszystko zawrzeć. Stawka godzina. Rodzaj pracy. Wymiar(ćwierć/pół/pełny etat)

Niemniej jednak firmy pośredniczące, to zmora rynku pracy. Dorabiają się na cudzej pracy.

Opublikowano

Nie parodia, tylko brak zainteresowania. Na umowie powinno się wszystko zawrzeć. Stawka godzina. Rodzaj pracy. Wymiar(ćwierć/pół/pełny etat)

Niemniej jednak firmy pośredniczące, to zmora rynku pracy. Dorabiają się na cudzej pracy.

To była moja pierwsza prawdziwa praca, byłem sporo młodszy. Faktycznie dałem się zrobić ale przynajmniej dzięki nieprzyjemnej lekcji nabrałem doświadczenia :)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...