Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne spadki FPS.

~Publikator~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakieś 2 miesiące temu przerzuciłem się na Windows 10. Wszystko jest na prawdę w porządku.

Od pewnego czasu (Tygodnia) mam straszne "dropy" fps. Mój laptop nie jest nie wiadomo jakim cudem, lecz zawsze, powtarzam zawsze miałem stałe ~60 FPS. Jak już wcześniej napisałem od jakiegoś tygodnia nie wiem dlaczego, lecz coraz częściej zdarzają się spadki fps do 10! bardzo to przeszkadza, gdyż jak się (dajmy przykład) strzelam, nagle 10 fps i nic nie mogę zrobić.

Nie instalowałem nic przez ten czas. Komputer jest stale skanowany, żadnych śmieci nie instaluje itp.

Nie jest to również wina sterowników, gdyż posiadam najnowszą wersję.

Nie wiem czy to potrzebne, ale jak ktoś będzie prosił mogę udostępnić specyfikacje laptopa.

Z góry dziękuję za pomoc.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Pisząc "czyściłeś" masz na myśli czyszczenie wewnątrz laptopa, czy oczyścić z plików?

Jeżeli o wewnątrz to 3 tygodnie temu wrócił z serwisu. Oddałem m.in. do oczyszczenia. Wszystko było wyczyszczone w środku.

Z plików regularnie czyszczę.

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, laptop nie zmienił swoich temperatur. Dalej są takie jakie były.

~65-71 (MAX).

Są to temperatury pod wysokim wysiłkiem.

Opublikowano

@blackuGT

Rozumiem chcesz mi pomóc, ale powiedz mi jedno.

Skoro temperatury się nie zwiększyły, BA! nawet pomniejszyły po czyszczeniu to w czym to ma pomóc, skoro Dropy występują teraz.

Opublikowano

Skoro i temperatury są dobre to nie mam pojęcia co jest nie tak

// Jeżeli są to problemy zauważalne to oddaj najlepiej sprzęt z powrotem do serwisu z notką że po oddaniu zaczął mieć gorsze osiągi (dropy FPS). Ja tutaj niestety nic więcej nie jestem w stanie pomóc bo moim zdaniem tak pod żadnym pozorem (bo jak sam twierdzisz nie ma wirusów, temperatury ok itp itd) nie powinno się dziać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...