-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
fiol4s
fiol4s
Witam, jakiś czas temu zakupiłem laptop marki Lenovo model Y70-70 touch:
Znaczną część czasu spędził w serwisie ze względu na uszkodzoną ramkę ekranu, ale nie w tym rzecz, ostatnio zainstalowałem na niego CS-a GO, jako, że zależało mi na jak największej płynności i dużej liczbie FPS wszystkie ustawienia skonfigurowałem na minimalne i co ciekawe liczba klatek na sekundę waha się w granicach 50-80. Dodam, że sprawdzałem ustawienia oszczędzania energii, oraz zmieniłem w sterownikach nvidia aby gra stosowała GeForce'a. Czy przy minimalnych ustawieniach graficznych jest to normalna ilość FPS dla tego typu sprzętu czy raczej błąd leży gdzie indziej? Mogę dodać, że na 4 letnim, dość budżetowym PC, mój wynik FPS na minimalnych ustawieniach to ok 200, wiem, że laptopy nie służą do tego typu rozgrywki, jednak uważam że to nie jest normalna sytuacja.
PS. Szukałem pomocy w innych miejscach, pół roku temu podobny problem był poruszany przez kogoś na Reddicie, jednak nie znalazłem tam rozwiązania.
PS. Pierwszy raz jak zainstalowałem cs'a przez pewien czas udało się uzyskać ok 200 fps, jednak od tamtej pory liczba ta nie wzrasta powyżej 80.
Z góry dzięki za odpowiedź.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.