Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie dla overclockingu

Wampir7858

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam W ramach pogłębienia swojej wiedzy informatycznej chcę dosyć mocno podkręcić procesor (amd athalon [dokładniej nie wiem musiałbym sprawdzić]).

W późniejszym czasie zmieniałbym płyty główne i procesory. 

Pytanie do speców(z podkreśleniem) :

Jakie zastosować chłodzenie? Myślałem o wodnym (niekoniecznie all in one),azot + dwutlenek węgla , a także chłodzenie z modułem peltiera.

Opublikowano

Jak ty sam nie masz pojęcia co chcesz podkręcać to ciekawy temat się robi, chodzenie do wielkiej niewiadomej.

Dowiedz się co w ogóle masz w kompie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak ty sam nie masz pojęcia co chcesz podkręcać to ciekawy temat się robi, chodzenie do wielkiej niewiadomej.

Nie będę podkręcać procesora, który mam aktualnie. Dostałem inny specjalnie do tego celu (jest to AMD Athalon 64 x2).

Opublikowano

Nie będę podkręcać procesora, który mam aktualnie. Dostałem inny specjalnie do tego celu (jest to AMD Athalon 64 x2).

czekaj, czekaj, chcesz jakies cuda do tego procesora? przeciez to sie nie kala, skladaj nowy pc, daj budzet, wszystko co juz masz itp..

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

czekaj, czekaj, chcesz jakies cuda do tego procesora? przeciez to sie nie kala, skladaj nowy pc, daj budzet, wszystko co juz masz itp..

Pozwolę sobie zacytować: "W ramach pogłębienia swojej wiedzy informatycznej chcę dosyć mocno podkręcić procesor"

Gdzie ty tu widzisz aby autor chciał złożyć kompa.

Jak wół pisze, że chce się po prostu pobawić starym CPU i przepalić ile się tylko go da.

Opublikowano

To niech to robi, ale z dupy nikt mu nie dopasuje chłodzenia skoro nawet sensownie nie potrafi napisać co ma za sprzęt.  

Myślący człowiek zabierający się za OC musi wiedzieć co posiada i jaką dysponuje gotówką na zakupy, od samego początku niema kompletnie żadnej informacji o czymkolwiek. Nawet o procesorze wielkie g..o napisał bo jest 30 modeli procesorów AMD Athalon 64 x2

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...