Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec Technikum Informatycznego

klejmagic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że niedługo kończę technikum informatyczne (aktualnie 3 klasa) muszę pomyśleć co dalej. Zastanawiałem się nad zostaniem webmasterem. Ogarniam trochę CSS, HTML, JavaScript i słabo MySQL, PHP jeszcze nie mieliśmy ale będziemy mieli. Moje pytanie brzmi czy warto? Łatwo znaleźć pracę w tym kierunku i jak jest opłacana ? Wybierać się na jakieś studia ? Mogę dodać, że szybko się uczę. Proszę o sensowne odpowiedzi, najlepiej osoby które mają jakieś doświadczenie  :v

Edit, @DiabloXPL Oczywiście, wiem, że muszę ogarniać rzeczy w swoim zakresie, napisałem "trochę" bo nie jestem jakimś profesjonalistą który by Ci napisał stronę za grube pieniądze. Każdy od czegoś zaczynał, za PHP jeszcze się nie zabierałem ale jak już napisałem szybko się uczę, tak więc teraz możesz odpowiedzieć na pytania, które napisałem wyżej. 

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD wybrałeś technikum informatyczne i k***a troche ogarniasz ? O mój boże masz przejebane w życiu teraz..

"PHP jeszcze nie mieliśmy ale będziemy mieli"

Ty serio uczysz się tylko tego co dają w technikum ? Ty wiesz, że to tylko podstawy a resztę musisz sam ogarnąć ? xD

Sorry za taki ton w moim poście, ale jak zobaczyłem co napisałeś to jak nie będziesz sam się uczył i TYLKO miał wiedzę z technikum to powodzenia w szukaniu pracy.

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD wybrałeś technikum informatyczne i k***a troche ogarniasz ? O mój boże masz przejebane w życiu teraz..

Ty serio uczysz się tylko tego co dają w technikum ? Ty wiesz, że to tylko podstawy a resztę musisz sam ogarnąć ? xD

Sorry za taki ton w moim poście, ale jak zobaczyłem co napisałeś to jak nie będziesz sam się uczył i TYLKO miał wiedzę z technikum to powodzenia w szukaniu pracy.

XDDDD

powiedzial typ co siedzi w gimbazie od 4 lat

Opublikowano

Witam, jako, że niedługo kończę technikum informatyczne (aktualnie 3 klasa) muszę pomyśleć co dalej. Zastanawiałem się nad zostaniem webmasterem. Ogarniam trochę CSS, HTML, JavaScript i słabo MySQL, PHP jeszcze nie mieliśmy ale będziemy mieli. Moje pytanie brzmi czy warto? Łatwo znaleźć pracę w tym kierunku i jak jest opłacana ? Wybierać się na jakieś studia ? Mogę dodać, że szybko się uczę. Proszę o sensowne odpowiedzi, najlepiej osoby które mają jakieś doświadczenie  :v

Zależy też gdzie mieszkasz, i czy masz warunki do jazdy. Wiem że w okolicach Rzeszowa jest duży pobyt na prace, w których potrzebny jest informatyk.

Opublikowano

Takie technikum jest głównie po to, żeby rozbudzić w uczniach zainteresowanie daną dziedziną. Więc to czego się przez ten czas nauczyłeś, to dopiero podstawy podstaw. Najlepiej jak sam będziesz się dodatkowo rozwijał z tematów, które Ciebie interesują, bo sam papierek to o dupę rozbić. Studia jak najbardziej.

Opublikowano

Jak myślisz, kto ma bardziej przejebane w życiu? On bo trochę ogarnia, czy twoi rodzice mając takiego smarkacza za syna?

Opublikowano

Jak myślisz, kto ma bardziej przejebane w życiu? On bo trochę ogarnia, czy twoi rodzice mając takiego smarkacza za syna?

pamietaj ze jestes najwieksza spierdolina na forum

Opublikowano

To zależy. U mnie brat po technikum bez umiejętności jakichś wybitnych informatycznych, po prostu podstawy zarabia w firmie ponad 5 tysięcy w Warszawie. Po prostu trzeba być zaradnym i mieć choć trochę znajomości, które pomogą ci w pracy.

Jako jakby specjalista/nadzór innych pracowników helpdesk etc.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

PHP jeszcze nie mielismy, ale bedziemy mieli.

^

|

Powinienes sam sie rozwijac w tym co lubisz robic a nie czekac na program nauczania. Technikum Cie programowania nie nauczy, chyba ze podstawy jakies, studia tez programowania nie naucza (na pewno bedzie lepiej niz w technikum, ale nauka na wlasna reke musi byc jesli chcesz byc programista, a nie pseudo) tylko myslenia, ktore sie przyda na pewno kiedys. Poszedlbym na studia chociaz to twoj wybor.

Na 4programmers.net poszukaj sobie tematy o pracy co i jak, kogo przyjmuja to mniej wiecej bedziesz wiedzial.

Opublikowano

całe życie spędzić przed komputerem przejebane to ty pewnie gruby upasły bebstyk dlatego informatyk trzeba mieć spierdolone w mózgu.

po technikum informatycznym to ty c***a umieć będziesz to już osoba siedząca przy metku bardziej ogarnie c++ w którym są poszukiwane osoby niż ty swoje wemasterke i zarobić miliony chyba 2k zl max jeżeli wogole ktoś cie zatrudni ale wątpie bo byś głupiej jednej strony nie napisał bo jesteś za cienki. czy napisać prosty program jakiś antyvirusek czy coś to też nie zrobisz. dokładnie nic nie zrobisz jeżeli sie sam nie nauczysz angielskiego do perfektu i mózgu nie miał takiego ze jak przeczytasz to zruzumiesz to i zrobisz bo to tylko jest pisanie kodu jeżeli rozumiesz to ogarniesz i dostaniesz prace a jak nie ogarniesz bo nie rozumiesz i jedziesz z pamięci to życzę powodzenia.

file.jpg

to ty

31b2275912_uruchomilem_wiersz_polecen.jp

Opublikowano

całe życie spędzić przed komputerem przejebane to ty pewnie gruby upasły bebstyk dlatego informatyk trzeba mieć spierdolone w mózgu.

po technikum informatycznym to ty c***a umieć będziesz to już osoba siedząca przy metku bardziej ogarnie c++ w którym są poszukiwane osoby niż ty swoje wemasterke i zarobić miliony chyba 2k zl max jeżeli wogole ktoś cie zatrudni ale wątpie bo byś głupiej jednej strony nie napisał bo jesteś za cienki. czy napisać prosty program jakiś antyvirusek czy coś to też nie zrobisz. dokładnie nic nie zrobisz jeżeli sie sam nie nauczysz angielskiego do perfektu i mózgu nie miał takiego ze jak przeczytasz to zruzumiesz to i zrobisz bo to tylko jest pisanie kodu jeżeli rozumiesz to ogarniesz i dostaniesz prace a jak nie ogarniesz bo nie rozumiesz i jedziesz z pamięci to życzę powodzenia.

file.jpg

to ty

Weź k***a przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i jebnij czołem w ściane.

Prace łatwo znaleźć, przez wakacje posiedź i poczytaj różne rzeczy i ucz się. Studia to dobry wybór.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

file.jpg

to ty

Prace łatwo znaleźć, przez wakacje posiedź i poczytaj różne rzeczy i ucz się. Studia to dobry wybór.

­

napisałem prawdę co mu da szkoła jak jest debilem.z podstawówki wypychają tak jak ze wszystkich szkół to ze zda nie świadczy o tym ze co kolwiek umie napiszę tu takie gówienko ze coś umie a w pracy wyjdzie ze nic nie umie i wyleci na ryj po paru dniach lub nawet w ten sam więc go nie broń bo spotka cie to samo

https://www.youtube.com/watch?v=iWVa6rbuM6A

Opublikowano

file.jpg

to ty

­

napisałem prawdę co mu da szkoła jak jest debilem.z podstawówki wypychają tak jak ze wszystkich szkół to ze zda nie świadczy o tym ze co kolwiek umie napiszę tu takie gówienko ze coś umie a w pracy wyjdzie ze nic nie umie i wyleci na ryj po paru dniach lub nawet w ten sam więc go nie broń bo spotka cie to samo

https://www.youtube.com/watch?v=iWVa6rbuM6A

Spotka mnie to samoxdxd

Nawet nie chce mi się kłócić z typem co sam na siebie nie zarabia a pisze o tym kto wyleci z pracy a kto nie.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

język to tylko narzedzie, najbardziej dochodowa branża aktualnie to własnie webmastering i java, znaczy się najbardziej dochodowa w stosunku do poświęconego czasu na to.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...