Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sayonara Zetsubou Sensei Dyskusja

lukasz:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sayonara Zetsubou Sensei

6559l.jpg

Opis

W piękny wiosenny dzień, pod kwitnącym drzewem wiśniowym, młody, staroświecko ubrany mężczyzna próbuje... Nie, nie próbuje wyznać miłości ślicznej dziewczynie. Próbuje zawiesić na gałęzi tegoż drzewa sznur z charakterystyczną pętlą, akurat, żeby zmieścić głowę. W takich właśnie okolicznościach poznajemy Nozomu Itoshikiego, który terminowi "myślenie negatywne" nadaje nowy wymiar. W takich właśnie okolicznościach poznaje także swego wychowawcę panna zwana Kafuka Fuura, która z kolei wprowadza na nowy poziom myślenie pozytywne.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        źródło: anime-odcinki.pl

Gatunki: komedia, parodia, Szkoła

Anime zawiera dużo dziwnych momentów przez co nieraz brakuje komentarza żeby wyrazić to co się zobaczyło. Zawiera równiej takie momenty, które skłaniają do przemyśleń, choć też ukazane są pod warstwą komediowych dziwactw. 

Osobiście dałem radę obejrzeć tylko jeden sezon, gdyż odciągały mnie niszowe serie gdzie było więcej akcji.

Zapraszam do dyskusji!

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Plusy:
- śmieszne
- głupie do bólu
- fajne momenty
- zestawienie przeciwności 
- przemyślenia
- genialny opening( ta sama muzyka, lecz co odcinek zmieniają się sceny)

Minusy:
- graficznie nie każdemu może się podobać
- przynudza 
- każdy odcinek jest o czymś innym 

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Mam niestety duży afekt do produkcji z gatunku parodia. Albo inaczej to ujmując: c*****o ludzie takie coś tłumaczą, bo masa gagów opiera się na grze słów jak i na nawiązaniach / wyśmiewaniu innych produkcji. Więc jak tłumacz tego nie wyłapie to później ogląda się i tak na prawdę nie wiadomo co. 

Szczerze powiedziawszy, od chyba 2 lat planuję obejrzeć, ale przemóc się nie mogę. 

U mnie z PTW jest podobnie. Tyle tego się nazbierało, że nie wiadomo w co ręce włożyć, a tak na prawdę ogląda się coś czego tam nawet nie ma. Najgorsze jest potem jak się już coś obejrzy i będzie to faktycznie dobre, ten nieopisany wkurw i irytacja "Dlaczego tak późno się za to zabrałem?!", ale z drugiej strony takie zabiegi utrzymują mnie jeszcze przy tym anime, bo jakbym miał obejrzeć jedynie to co uważam (chociażby) za dobre to już rok temu rzuciłbym to w pizdu, a tak to zdarza mi się oglądać od czasu do czasu coś z czym się wstrzymywałem długo i mieć jakąś przyjemność z oglądania, np. dzisiaj dopiero obejrzałem Guilty Crown (swoją drogą c*****o skończyli)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mam niestety duży afekt do produkcji z gatunku parodia. Albo inaczej to ujmując: c*****o ludzie takie coś tłumaczą, bo masa gagów opiera się na grze słów jak i na nawiązaniach / wyśmiewaniu innych produkcji. Więc jak tłumacz tego nie wyłapie to później ogląda się i tak na prawdę nie wiadomo co. 

Szczerze powiedziawszy, od chyba 2 lat planuję obejrzeć, ale przemóc się nie mogę. 

U mnie z PTW jest podobnie. Tyle tego się nazbierało, że nie wiadomo w co ręce włożyć, a tak na prawdę ogląda się coś czego tam nawet nie ma. Najgorsze jest potem jak się już coś obejrzy i będzie to faktycznie dobre, ten nieopisany wkurw i irytacja "Dlaczego tak późno się za to zabrałem?!", ale z drugiej strony takie zabiegi utrzymują mnie jeszcze przy tym anime, bo jakbym miał obejrzeć jedynie to co uważam (chociażby) za dobre to już rok temu rzuciłbym to w pizdu, a tak to zdarza mi się oglądać od czasu do czasu coś z czym się wstrzymywałem długo i mieć jakąś przyjemność z oglądania, np. dzisiaj dopiero obejrzałem Guilty Crown (swoją drogą c*****o skończyli)

dokładnie k***a to samo mam z tym tłumaczeniem. Jestem świadom tych gagów i innych gówien w tym zawartych, ale tłumaczenie tego nie ujmuje.

Masz jakieś dobre suby do tego, żeby obejrzeć na spokojnie? Angielskie najlepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...