Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja z laptopem i wifi

Absurd Turtle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Laptopa nie używam normalnie, tylko mam do niego podłączone monitor, myszkę, klawiaturę. Wcześniej leżał na biurku i było wszystko ok, niedawno przeniosłem go na taką wysuwaną półeczkę w biurku (wiecie o co chodzi, to jest normalnie na klawiaturę chyba) i od tamtego czasu internet mi gorzej chodzi. Jak wysunę półeczkę z laptopem to chodzi szybciej. Czy to normalne? W sensie... jakbym kupił komputer stacjonarny i go dał pod biurko to by było tak samo? Da się coś z tym zrobić? ;_;

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Nie lepiej połączyć go kablem? Fale radiowe zawsze są stratne.

Opublikowano

Karty Wi-Fi w laptopach tak mają.

Albo zrób tak jak mówi @Valze , albo kup jakąś kartę Wi-Fi.

Ja w swoim pc mam tp-link tl-wn722n, pc stoi pod biurkiem i nie ma problemów.

b8vA8z.png

Opublikowano

Kup repeater ok 40-50 zł , wepniesz w pokoju tam gdzie masz dobry sygnał i już laptop będzie miał lepszy zasięg. 

Ewentualnie powerline ( dwa pudełka wpinane do kontaktu  )  jeden wpinasz przy routerze , drugi przy laptopie i podpinasz kablem ethernet. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Okazało się, że mam w domu kartę wifi

Tylko, że podłączam normalnie do USB w laptopie, w sieciach mam WiFi i WiFi 2. W WiFi 2 (te po podłączeniu karty WiFi do USB) łączę się ze swoją siecią WiFi, ale jak wyłączam potem WiFi a zostawiam włączone tylko WiFi 2 to niby nie mam internetu... Co mam zrobić? Jak coś to Windows 8.1

1780114744926761191981.png

Opublikowano

A na pewno się  zalogowałeś do sieci na tej karcie ?   

Tylko uważaj, że by ci czasem nie wpadli  do domu i wjebali karę za używanie tej  karty ;) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...