Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny dźwięk i kłopoty z mikrofonem

Kozi43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Mam problem odnośnie dźwięku w moich słuchawkach (Creative Fatal1ty HS-800), gdy podpinam je do komputera(płyta główna GA-B85M-HD3) to słyszę muzykę dość dziwnie a głos tak jak by był na drugim planie, stłumiony i z echem, (plus niedziałające mikro) 

Gdy podpiąłem je do innego komputera(laptop) to dźwięk był idealny ale mikro nadal nie działało.

Zastanawiam się, gdzie leży problem, na głównym komputerze dźwięk jest zniekształcony i przytłumiony, ale na drugim zastępczym dla sprawdzenia problemu dźwięk był dobry, lecz mikro nadal nie działało.

Podłączyłem inne słuchawki(douszne) i dźwięk jest zniekształcony po zastopowaniu muzyki pojawia się echo. Sprawdzałem wszystkie możliwości stereo, efekty itp. Czy to może być wina nowego komputera ??

Opublikowano

Mam podobny problem, tyle że ze słuchawkami Creative Fatal1ty Gaming i mój problem to piszczące mikro, które czasem działa a czasem nie.

Opublikowano

­Może brak uziemienia w gniazdku albo listwie, do której podłączony jest komputer? Najlepiej to sprawdzić na jakimś laptopie.

Wiadomo, mogą to być uszkodzone słuchawki/kabel od nich, lub wtyk. Warto najpierw trochę samemu po testować i po sprawdzać, np. u kumpla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...