Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z systemem pasów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam dziwny błąd z systemem pasów.
Mianowicie wszystko działa poprawnie do momentu jak założę pas. Po założeniu nie mogę go już ściągnąć. Wymienić na inny można ale zdjąć już nie. Dodatkowo po najechaniu na założony pas nie pojawia się opis.
Pracuję na source i bince v40.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Opublikowano

Właśnie syserr jest czysty pracuje na source i bince v40 klient by Lajk i nic tam nie zmieniałem co do tego systemu po za odkomentowaniem slotu od pasów.

Opublikowano

Nie będe pobierał całego klienta po to żeby sobie tylko rooty wyciągnąć.

Najprościej to pobierz sobie UiInventory.py z jakiegoś klienta w którym działa i próbuj bo jak rzeczywiście syserr nic nie wywala to wątpie że będzie się komuś chciało krok po kroku analizować kod i wyłapywać błędy.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

A z jakiego klienta to masz? Bo pobiorę jakiś z niedziałającym i dalej będę w ciemnej dup...

albo sam kod za pasy byś mi wyciągnął.

Opublikowano

Musisz zmienić item_proto

Ale które klientowe czy serwerowe?

I w jaki sposób zmienić?

Klientowe użyj programu M2ToolUP i wygeneruj prosto z MySQL do .txt potem spakuj programem dump_proto.

Opublikowano

Niestety

Musisz zmienić item_proto

Ale które klientowe czy serwerowe?
I w jaki sposób zmienić?

Klientowe użyj programu M2ToolUP i wygeneruj prosto z MySQL do .txt potem spakuj programem dump_proto.

niestety nic to nie daje.

Opublikowano

Pisałeś że masz klienta by Like to w nim nie trzeba było edytować UiInventory, dodaj tylko do locale nowe item_proto wygenerowane do txt i spakowane przez dump proto

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pisałeś że masz klienta by Like to w nim nie trzeba było edytować UiInventory, dodaj tylko do locale nowe item_proto wygenerowane do txt i spakowane przez dump proto Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Tak też zrobiłem i dalej to samo. Mógłbyś podesłać mi swoje UiInventory?

W dalszym ciągu proszę o wszelkie sugestie.

Opublikowano

to może poprostu wymień sobie root/locale/ui na te z exaliona, bo ten klient lajka to podobno bug na bugu xD

Zrobiłem bym to ale sporo edytowałem już pod siebie.

A gdzie szukać przyczyny tego błędu jakie pliki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...