Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań laika dot. Gw2

YungTeresa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, grałem dobre parę lat w Metina ( prosta gierka ) ale stwierdziłem, że pora przenieść się na coś innego, pośród setek gier MMO wybrałem Aiona i GW2 
Pobrałem i pograłem w Aiona dobre paręnaście godzin teraz Gw2 tak abym miał porównanie ( na razie bez dodatku ) 
Wracając do tematu zadam wam parę pytań 
1. Jaki serwer najbardziej opłaca się wybrać ( Duża ilość Polaczków ) 
2. Ciężko ogarnąć grę bez języka Ang
3. Czy dużo czasu trzeba poświecić aby ogarnąć grę w tych 60% 
4. Czy aby godnie grać w późniejszym etapie duże trzeba inwestować PLN 

Wydaje mi sie, ze to wszystko najwyżej dopiszę parę punktów :)

Opublikowano

W guild wars wprowadzili "global server" czyli nie ważne jaki serwer wybierasz i tak będziesz grał z ludźmi z Blacktide i Aurory itp w PVE. Serwer ma wpływ na gry WvW. Chcesz polaczki ? Dwa "polskie" serwery w zasadzie zamykają stawkę. Czy ciężko ogarnąć bez języka? niezbyt. trochę google tłumacza pomoże. Informacje w grze nie są zbyt skomplikowane więc wszystko szybko ogarniesz bez ogarniętej znajomości języka. Gra przez pierwsze pół roku przynosi ci olbrzymią frajdę. Potem robi się monotonna ale to jak na globalach metka. Ciężką pracą i mając łeb na karku da się do wszystkiego dojść. Gra nie faworyzuje ludzi korzystających z item-shopa więc jest naprawdę spoko. Wszystko do kupienia za gemy to kostiumy i generalnie wygląd. Jest możliwość zamiany golda na walutę premium więc da się wszystko kupić. Zależy co masz na myśli mówiąc "godnie grać". Konto free-to-play ma wiele wkurzających ograniczeń ale 80 na nim wbijesz. Kupując dodatek kupujesz podstawkę. Kupując podstawową wersję gry na allegro ze zrobiona postacią (załóżmy dasz 150 zł) to i tak będziesz musiał kupić dodatek (jeżeli go nie ma) żeby grać w rzeczy z dodatku. Gra na podstawce jest spokojnie możliwa i przyniesie ci wiele zabawy ale po co płacić dwa razy za to samo? GW2 stawia na graczy. Tutaj siła tkwi w ludziach. Jak coś zepsujesz nikt cię nie obwini i nie zwyzywa, tylko zawsze ktoś ci wytłumaczy jak pokonać problem. Underworld i Blacktide są "polskimi" serwerami. Jak coś pomóc to pisz :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Cześć, grałem dobre parę lat w Metina ( prosta gierka ) ale stwierdziłem, że pora przenieść się na coś innego, pośród setek gier MMO wybrałem Aiona i GW2 

Pobrałem i pograłem w Aiona dobre paręnaście godzin teraz Gw2 tak abym miał porównanie ( na razie bez dodatku ) 

Wracając do tematu zadam wam parę pytań 

1. Jaki serwer najbardziej opłaca się wybrać ( Duża ilość Polaczków ) 

2. Ciężko ogarnąć grę bez języka Ang

3. Czy dużo czasu trzeba poświecić aby ogarnąć grę w tych 60% 

4. Czy aby godnie grać w późniejszym etapie duże trzeba inwestować PLN 

Wydaje mi sie, ze to wszystko najwyżej dopiszę parę punktów :)

1. Serwer ma znaczenie tylko w WvW, polecam sprawdzić topkę i gdzieś na górze się ulokować, co by sobie przyjemnej części gry nie odbierać.

2. Podstawy wystarczą, jeśli chcesz to bardzo szybko wchłoniesz wystarczającą ilość języka. To plus MMO anglojęzycznych, że naprawdę potrafią nauczyć języka ;)

3. Nie, normalna gra nie wymaga wielkiej ilości czasu, jeśli myślisz, rozumiesz czym grasz i dlaczego tak :)

4. PLN dają głównie sprawy kosmetyczne czyli wygląd. Są też dodatki takie jak kolejne sloty na postacie, więcej miejsca w banku, czy ekwipunku, ale bez tego grać można.

Swoją drogą golda na gemy można wymieniać więc jeśli chcesz, to możesz nie wydać ani grosza poza kupnem gry i mieć cokolwiek ze sklepu.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

1. Serwer w PvE nie ma znaczenia, bo można grać z każdym gdziekolwiek on się znajduję. Oczywiście nie zagrasz z ludźmi grającymi na amerykańskich grając na serwerze europejskim. Najbardziej zaludnionymi serwerami przez polaczków to Blacktide i Gunnar's Hold. Na Underworld mało kto gra. 

2. I tak i nie. Podstawy są do ogarnięcia bez większej znajomości. Problem zaczyna się jak trzeba zrobić build i wiedzieć co robią dane traity czy sigile/runy. Oczywiście można bezmyślnie buildy brać z metabattle. Oczywiście porozumiewasz się z innymi za pomocą jeżyka angielskiego.

3. Nie mając dodatku nie, bo mało co będziesz mógł robić tak naprawdę. Fractale bez dodatku to męczarnia, powyżej 20 (bez niczego) lub 45/47 (z podstawka, bez dodatku) nie zrobisz ze względu iż bez masterki z dodatku agonia jest dosyć trudno dostępna. Można się męczyć z ascendowym gearem, ale wtedy no już czas trzeba poświęcić. Dungeony nie żyją, nie ma co brać tego trybu na poważnie, bo czasami jest problem by znaleść na nie ludzi. Raidy są tylko dostępne dla ludzi z dodatku i biorą tylko tych co mają pewną ilość achievment pointów + build złożony z ascended setu. W pvp liczy się tylko skill, bo gear jest unormowany, każdy ma to samo. Jedynie wybierasz staty za pomocą amuletów i runy oraz sigile. 

4. Nie, bo za gemy, walutę premium którą można kupić za golda zdobywanego w grze kupuję się głównie skinki, które nie zmieniają nic prócz wyglądu. Są oczywiście przeróżne dodatki do  konta jak powiększony plecak czy bank, ale to jedynie pomaga, aniżeli było czymś niezbędnym później. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...