Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zamykanie TabControl, wyszukanie w nowej karcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak uzyskać przycisk zamykania w TabControl ?

Dim tabpage As New TabPage
tabpage.Text = "Nowa karta"

TabControl1.TabPages.Add(tabpage)

Dim webBrowser As New WebBrowser
TabControl1.SelectedTab = tabpage
tabpage.Controls.Add(webBrowser)
webBrowser.Dock = DockStyle.Fill
webBrowser.Navigate(TextBox1.Text)

Nowa karta zostaje otwarta, lecz problem polega na tym, że nie wiem jak zrobić aby po wciśnięciu przycisku - nowy adres otwierał się automatycznie w nowej karcie (tak jak w google chrome) Czyli wpisując w textbox'e adres strony (www.google.pl) automatycznie otwierało się w nowej karcie (webbrowser)

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

W Chrome nowa karta otwiera się po naciśnięciu przycisku, nie wpisaniu adresu. Mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić, co chcesz zrobić?

Opublikowano

W Chrome nowa karta otwiera się po naciśnięciu przycisku, nie wpisaniu adresu. Mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić, co chcesz zrobić?

No tak i własnie oto mi chodzi mam to zrobione, wciskam button1 otwiera się nowa karta lecz bez adresu www. Czyli w textbox1 wpisuje adres http://(strona) po wciśnięciu przycisku enter strona się wczytuje - wszystko ładnie piękne. Lecz teraz po wciśnięciu przycisku "nowa karta" - karta się otwiera lecz po wpisaniu adresu http://(strona) strona wczytuje się w pierwszej zakładce zamiast w tej "nowej"  (drugiej)

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Zapewne masz od tego jakiś event, więc wyszukaj w nim aktywną kartę i webbrowser w niej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...