Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak otworzyć plik config.inc.php z plików Ikariam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Robę serwer ikariam na hostingu 5v.pl
I mam takie pytanie:
Gdzie jest plik config.inc.php i jak go otworzyć? Bo muszę coś w nim zmienić.
Z góry dziękuję!

Opublikowano

Nie widziałem hostingu który udostępnia możliwość edycji głównego configu od clienta bazy. Możesz napisać na support, choć wątpię, że coś to da.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Jeśli nie masz pełnego dostępu do serwera nic nie zrobisz. Gdyby to był VPS to okej, wchodzisz do ssh, nastepnie /etc/phpmyadmin/config.inc.php edytujesz i gotowe. 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Aha, ok. A jeszcze mam jedno pytanie co do 5v. Wrzuciłem pliki na serwer. Co zrobić by po wejściu na link serwera, wczytał on te pliki? Dodam, że te pliki, to pliki serwera ikariam.

Opublikowano

Pliki wrzucasz tutaj: /httpdocs

Masz pewność, że pliki nie są wczytane? Sprawdziłeś połączenia z baza? Włączyłeś raportowanie o błędach? 

Opublikowano

Nie usunąłeś domyślnych plików z katalogu.

Opublikowano

Ale jak je usunąć. Nie mam przy żadnym z domyślnych opcji usuń

Pisząc o domyślnych miałeś na myśli tą bazę danych o nazwie "information_schema"? Bo mam dwie, i tylko w tej drugiej są pliki gry.

A, nie "information_schema" to pliki phpMyAdmin. Więc, które to są te domyślne?

Opublikowano

Usuń wszystko co jest w folderze: /httpdocs

Nastepnie wgraj swoje pliki.

Opublikowano

Dostałeś na swoją pocztę dane do połączenia ftp. Pobierz sobie filezilla lub winscp i połącz się ze swoim serwera. Po prawidłowym połączeniu ukaże się się piękny folder httpdocs

Opublikowano

Przesyłają się, zobaczę co wyjdzie z tego. Dzięki za podanie programu

Po wgraniu plików do tego folderu i wejściu na stronę, wyskakuje mi taki napis:
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)

Opublikowano

Złe dane połączenia z bazą lub nie masz uprawnień użytkownika mysql, ale raczej złe dane. Jaki to hosting? na hostingach nie zawsze host to localhost.

Opublikowano

Błąd wyskakuje, bo nie to wpisuje. Ale to nie ma znaczenia, bo problem jest innym błędzie, a brzmi on tak: $mysql> UPDATE user SET Password=PASSWORD('my_password')

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...