Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot automatyzujący akcje w przeglądarce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku miesięcy uczę się c++. Ogarniam już podstawy, programowałem zarówno w consoli, jak i w builderze. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad stworzeniem prostego bota, działającego w tle, który klikałby w przyciski oraz linki na stronie www.

Dużo czasu spędziłem na szukaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, lecz nie znalazłem niczego konkretnego. Postanowiłem więc (czego bardzo unikam, bo nie chce robic niepotrzebnego spamu) napisać własny temat.

Najważniejszym pytaniem jest czy w ogóle można, bez większych skomplikowań, napisać takiego bota w c++? Czy istnieje może inny język, który będzie w tej sytuacji dużo bardziej prostszy i wygodniejszy?

Opublikowano

Akurat bym nie polecał Ci c++ do takich zadań. Tzn można ale będziesz miał trochę zabawy.

Polecam python (wiem, ze działa jednak nie pomogę Ci później)

C# wiem, że działa testowałem na prostych przykładach

Przy pisaniu takiego bota będzie Ci potrzebna obsługa ciasteczek i wykonywanie requestów: 

http://stackoverflow.com/questions/571964/automatic-cookie-handling-c-net-httpwebrequesthttpwebresponse

Opublikowano

Wiec powinienem przystąpić do nauki c#?

Czytałem też trochę o autoit, nawet udało mi sie stworzyć program klikajacy w guziki do których podałem mu uchwyty.

Lecz na stronie o którą mi chodzi buttony nie mają ani nazw ani id. Są składowymi tabeli, której tylko poszczególne wiersze posiadają id ;/

Opublikowano

Tzn ja bym wybrał c#. Kiedyś pisałem proste klikacze(autoit)do sfgame jednak to było na zasadzie klikaj co pewien okres i nie patrz co się dzieje (jakie komunikaty dostajesz na ekranie).

A co do braku id na stronie. To już tak to bywa w pisaniu takich botów :c. Trzeba się napracować.

Jeśli to ma być prosty klikacz to jedziesz z autoit. Wada tego rozwiązania jest taka, że gdy masz odpalonego bota to kawałek ekranu musi być widoczny na pulpicie. Plus miejsce strony na ekranie musi znajdować się w stałym miejscu ekranu.

W c# będziesz miał tą zaletę, że odpalisz bota idziesz grać w LoL'a, oglądać GoT lub cokolwiek innego.

Opublikowano

Tak, tylko jeśli chodzi o pisanie skryptu obsługującego strony internetowe i wykonującego na nich akcje jestem całkowicie zielony. Nie mam żadnego pojęcia o obsłudze ciasteczek, ani nie wiem jakiej biblioteki użyć.

Opublikowano

To polecam autoit, nie ma tam obsługi ciastek, sesji itp itd.

http://brugbart.com/autoit

Jak nic tam nie znajdziesz to google -> nazwa problemu po angielski. (po co marnować Twój czas jak i userów tego forum)

Jak już tam nie będziesz ogarniał to pisz tutaj :)

Opublikowano

Okej. Udało mi się stworzyć bota w autoicie. Wszystko działa tak jak należy.

Mam jednak problem z captchem i tutaj potrzebuję pomocy.

Otóż na tej stronie czasami pojawia się captch,  z wyznaczonym polem, w które należy kliknąć. System analizuje czy jestem robotem czy człowiekiem i daje odpowiedź. Jeśli ma wątpliwości zleca mi dodatkowe zadanie, np. wybranie z posród 9 zdjęć tych, na których jest dom.

Wcześniej gdy używałem taskera zaprogramowałem go na klikanie w miejsce captcha bez względu na to czy on tam jest czy go nie ma. Było to bardzo dobre, jednak jak wiadomo operacje na taskerze nie wykonują się w tle. Mi jednak zależy na właśnie takim działaniu.

Czy mógłbyś mi pomóc jak stworzyć taki skrypt, który kliknie w okienko captcha, pojawiające się w stałym miejscu? Zależy mi tylko na samym kliknięciu, bot nie musi wiedziec czy rzeczywiście captch się pojawił, czy też nie. Chodzi tylko o kliknięcie "na wszelki wypadek". Wydaje mi się, że najlepsze byłoby podanie dokładnych koordynatów punku gdzie chcę zasymulować kliknięcie, ale tak aby operacja mogła odbywać sie w tle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...