Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z 2 monitorami-Pytania.

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie zaczalem uzywac 2 monitorów. I takie mam pytanie. Mam windowsa 7 programu do ogarniania tego uzywam DisplayFusion Pro. Pytanie 1 jest takie: 

-Czy mogę mieć 2 okna aktywne jednocześnie? To znaczy chce np na pierwszym monitorze gram a na 2 mam np Facebooka no i nie chce zeby mi odrazu pasek w grze wyskakiwał bo np w CS:GO powrot do tej gry troche trwa i z tego co wiem to na lepszych sprzetach też tak jest. Także ogólnie chce mieć aktywne 2 okna na raz. Jak sie da to prosilbym zebyscie mi powiedzieli jak a jak nie no to trudno :C (i tak wiem że można ustawić pseudo okno/borderless ale wtedy tez jakby mi pojawia sie ten pasek i gra laguje. Ogladam np Mecz na GOTV i chce pisac na fb to nie dam rady bo jak pisze na fb to ten cs jest w 20fps. Normalnie jak gram to tak 150fps+. Dziekuje wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Nie będzie lepiej niż masz  bo nie masz dwóch kart graficznych. Może jak kupisz dodatkową kartę to będzie możliwość. Trzeba tylko sprawdzić i ustawić samemu.

Możesz sobie kombinować z ustawieniami programu ( DisplayFusion )  podobno się da jednak ustawić, jak to nie wiem. Najwyżej poszukaj innego programu który zrobi to co chcesz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja robiłem to tak: ustawiłem 2 monitory jako 1, na jeden monitor przeciągałem cs'a lub gta pełne w oknie a na drugim sobie yt odpalałem.Jakoś sobie radziłem bez programu :)

b8vA8z.png

Opublikowano

To naucz się najpierw czytać z czym jest problem a nie pisać bez sensowne posty, bo akurat nie jest problemem uruchomienie na dwóch monitorach tylko z czymś innym. On chce grać na pełnym ekranie a nie w okienku.

Zresztą nie masz identycznej konfiguracji komputera jak on czyli nie masz taka samo 

Opublikowano

To naucz się najpierw czytać z czym jest problem a nie pisać bez sensowne posty, bo akurat nie jest problemem uruchomienie na dwóch monitorach tylko z czymś innym. On chce grać na pełnym ekranie a nie w okienku.

Zresztą nie masz identycznej konfiguracji komputera jak on czyli nie masz taka samo

Nie spinaj.

Z resztą co za różnica między pełnym ekranem a pełnym ekranem w oknie ?

b8vA8z.png

Opublikowano

Bo wtedy inaczej system ustawia priorytet aplikacji. Jak byś ustawił np. GTA V na FULL SCREEN to YT by dostało czkawek lub na odwrót (GTA w okienku, a YT na FULL SCREEN).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie spinaj.

Odezwał się znawca, kompletny brak pojęcia w sprzęcie i jeszcze się pluje nie czytając nawet dokładnie co autor postu napisał.  

Nie na każdym sprzęcie da się ustawić płynne działanie nawet  w okienku, będą się  zawsze zakłócały aplikacje  używające do wyświetlania overlay, zresztą wyraźnie to napisał że ma ten właśnie problem. 

jedyne sensowne rozwiązanie to dodatkowa karta graficzna albo zabawa ze sterownikami i ustawieniami programów co się używa by wymusić właściwe wyświetlanie. 

Opublikowano

Nie spinaj.

Odezwał się znawca, kompletny brak pojęcia w sprzęcie i jeszcze się pluje nie czytając nawet dokładnie co autor postu napisał.  

Nie na każdym sprzęcie da się ustawić płynne działanie nawet  w okienku, będą się  zawsze zakłócały aplikacje  używające do wyświetlania overlay, zresztą wyraźnie to napisał że ma ten właśnie problem. 

jedyne sensowne rozwiązanie to dodatkowa karta graficzna albo zabawa ze sterownikami i ustawieniami programów co się używa by wymusić właściwe wyświetlanie. 

Znawcą nie jestem, naprawdę nie chcę się kłócić. Przyznaje, nie doczytałem PRZEPRASZAM.

b8vA8z.png

Opublikowano

Udało mi się to zrobić ale tylko na jednym monitorze ale nie głównym. Ustawiłem przezroczystość paska zadań na 1 i pojawia się dopiero wtedy gdy najade na niego myszką. Dzięki wszystkim za pomoc (za spiny nie za bardzo) także YT czy jakieś streamy mogę na spokojnie oglądać. Pozdrawiam temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...